≫ 

Đoković razbio Vavrinku: Novak u petoj brzini pretrčao starog znanca za četvrtfinale Rima!

Srpski as je pregazio starog rivala bez ikakvih problema

  • 27

Ovo je bio trening, čak nešto lakši! Najbolji teniser sveta Novak Đoković bez ikakvih problema, u neverovatnom ritmu, savladao je iskusnog Stana Vavrinku 6:2, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu.

Definitivno je mašina u sve više zagrejana. Posle Monte Karla je u Beogradu viđena veća izdržljivost, a onda je u Madridu viđen jedan uspon generalne forme koji je obećavao samo pozitivna dešavanja u Rimu.

To smo i dobili, jer je Novak sve bolji, a sada je stigao prelako do četvrtfinala Mastersa u Italiji i tamo će se za četiri najbolja na turniru boriti protiv Feliksa Ože Aliasima.

Nakon svega, Vavrinka može da se raduje tome što je još uvek u akciji i što je sposoban da izađe na crtu najboljem na svetu.

Dugo nije igrao, godinu dana nije imao zvanični susret, a sada se u Rimu pokazao u korektnom izdanju, uz to da zaista nije bio u stanju da parira Novaku tokom čitavog susreta.

Brejkovi su se ređali, Novak je oduzimao protivniku servise kao od šale, a svoje je čuvao iako je bilo prilike da popusti.

Popustio je samo u šestom gemu drugog seta, ali je tad već bilo kasno za kompletni povratak protivnika. Malo popuštanje je zategnuto već u narednom gemu, tako da nije bilo dvojbe ko će dalje.

Novak će na Ože Aliasima sa kojim do sada nije imao zvaničan susret, a ukoliko slavi, mogao bi u polufinalu da se susretne sa Rafaelom Nadalom, naravno, ako i Španac uradi svoje domaće zadatke.

TOK MEČA

II SET

6:2 - KRAJ! NOVAK U ČETVRTFINALU RIMA!

5:2 - ĐOKOVIĆ SE UOZBILJIO! Jasno, bilo je već vidljivo. Stan je taman malo zasijao (više zbog Novakovog opuštanja), ali je duplom servis greškom ugasio i to malo nade u povratak.

4:2 - JEDAN BREJK VRAĆEN OD STRANE ŠVAJCARCA... Treća-sreća. Vavrinka je u dva servis gema Novaka pokušavao da se vrati, ali je ušao u preveliki minus da bi se radovao samo jednom brejku. Potrebno mu je mnogo više, ali ovo se može karakterisati kao opuštanje Đokovića.

4:1 - NOVI BREJK NOVAKA! Ovo je verovatno kraj za Vavrinku. Polako mu pada energija, kretanje sve teže i teško da će se vratiti. Đokoviću je otvoren put ka četvrtfinalu Rima, na njemu je samo da nastavi u istom ritmu.

3:1 - Sada Đoković udara servisima po protivniku koji je još jednom imao priliku da se vrati. Definitivno, Švajcarac je željan igre, ne želi da se preda tek tako, ali Novak mu ne dozvoljava da aktivira egal.

2:1 - Ponovo je bilo problema za Vavrinku, ali je uspeo da zadrži tlo pod nogama. Djus je bio na snazi, ali je proradio prvi udarac i bekhend za smanjenje minusa.

2:0 - Još jedan udarac za Švajcarca koji je možda i mogao da se ekspresno vrati u igru. Na samom startu, prvi servis je melem za Novaka i on mu je doneo potvrdu (3/3 realizacija), dok je zbog drugoga i ušao u muku zvanu brejk lopta. Ipak, novi gem je tu.

1:0 - ĐOKOVIĆ UZIMA PONOVO SERVIS! Ovo mora da je bolelo Vavrinku. Uspevao je na efektan način da iz djusa tri puta dođe do prednosti, u tim momentima se osećalo da ima snage da otvori drugi set. Ipak, Novak je dubokim loptama stvarao sve veći pritisak koji je na kraju rezultovao i brejk loptom, a onda i samim brejkom koji bi mogao da bude ključ za prolaz u narednu fazu takmičenja.

I SET

6:2 - SET ZA NOVAKA! Pa, nekako, nije bilo drugačijeg scenarija za ovu deonicu. Kraj je bio samo šlag na torti - četiri vezana poena i gem sa nulom!

5:2 - JOŠ JEDAN BREJK ĐOKOVIĆA! Klackao se Vavrinka na konopcima, a u pojedinim trenucima nije imao ni sreće. Prvo se odbranio od jednog napada, ali u drugom nije uspeo da nadjača Novaka koji se poklizao. Polako Švajacarac posustaje i Srbin će servirati za prvi set.

4:2 - Obavlja srpski as zadatke tačno i na vreme. Za sada, ima doste procente na prvom i drugom servisa od protivnika, a i celokupni utisak je da svakako zaslužuje prvi set u rukama.

3:2 - Nema dugih relija, greške su učestale. Đoković je uspeo da zakomplikuje gem, ali ne i da dođe do djusa. Sledeće opuštanje Vavrinke bi moglo da bude i totalno rešavanje seta.

3:1 - Ide Novak dalje. Živeo je lako u razmenama, sačekao dve greške iz defanzivnog bekhenda od protivnika, pa je razlika ponovo dva gema.

2:1 - Đoković je video taj bekhend koji je krasio Stana još od ranijih dana, pa je Švajcarac uspeo da osvoji svoj prvi gem u meču. Prva tri gema su se igrala tačno 10 minuta.

2:0 - Za razliku od Vavrinke, koji je ubacio svih pet prvih servisa u prvom gemu, Đoković je morao da potroši malo više vremena. Strpljivo je odradio svoj deo posla, izgubio ponovo samo jedan poen i potvrdio brejk.

1:0 - ODMAH BREJK NOVAKA! Izgubio je srpski as samo prvi poen u gemu, a onda je uspeo da totalno prevagne i odmah napravi veliku prednost od starta.

PRE MEČA

Novak ove sezone još nije pokazao ni pola onoga što ima u asortimanu (zbog već znanih administrativnih razloga), ali polako hvata zalet i već je na Mastersu u Madridu pokazao odličan stepen izdržljivosti, samo što je nabasao na mladog Španca Karlosa Alkaraza koji ga je posle žestoke borbe nadigrao za finale.

U Rimu je bio slobodan na startu, a onda je furioznom igrom u dva seta Aslana Karaceva sklonio sa puta.

Sa druge strane, Vavrinka je u martu odigrao svoj prvi duel nakon godinu dana pauze, ispao u prvim rundama Monte Karla i Marbelje, ali je onda stigao do Italije i tamo doživeo uspon kojem se nadao.

Prvo je izbacio daleko favorizovanijeg Rajlija Opelku u tri seta, a onda i našeg Lasla Đerea, takođe posle tri teške deonice.

Đoković ima nekoliko ožiljaka od svog dugogodišnjeg rivala, a najsvežiji su oni sa US Opena 2019. i 2016. godine kada je Švajcarac u oba bio bolji.

Video: Nije me briga ko je sa druge strane mreže Alkaraz ili Nadal: Đoković spreman za polufinale Madrida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    12. maj 2022 | 17:55

    kako je ovo nekad bio strašan igrač po meni najljepši tenis na planeti je igrao kad mu je dan ,tada je mogao da pobijedi svakoga Vavrinka igračima,Nole idemoooooo

  • Deka

    12. maj 2022 | 17:22

    Ajmo NOLEEEEEE iskidaj ga

  • nibrS

    12. maj 2022 | 17:38

    No1e !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA