≫ 

Nadal eliminisan u Rimu! Ponovo ništa od susreta za Đokovićem, Rafa pretrpeo gadan udarac uz preokret!

Rano ispadanje Španca niko nije očekivao

  • 25
Rafael Nadal Foto: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal šokantno je eliminisan u osmini finala Mastersa u Rimu nakon što je posle preokreta poražen od kanadskog predstavnika Denisa Šapovalova - 1:6, 7:5, 6:2.

Igralo se dva sata i 40 minuta, a Nadal je od sigurnog čoveka stigao do momenta gde se mučio da opstane u susretu sa Kanađaninom. Na kraju, težak udarac.

Mučio se Rafa, imao i bolne grimase tokom poena i pauzi, a na kraju je Šapovalov  trijumfovao i napravio veliko iznenađenje.

Da je Španac slavio, bio bi na samo korak od duela sa Novakom Đokovićem, naravno, ukoliko bi on i Nole završili svoje domaće zadatke.

Ipak, ništa od toga se neće desiti ni u Rimu, a šansa da se njih dvojica sastanu je propuštena i u Madridu kada je Nadal eliminisan od Karlosa Alkaraza.

Za Šapovalova, sve se preokrenulo na pozitivu - bio je ugrožen tokom prvog seta, lako je gubio svoj servis, a jedva je uspeo da osvoji i taj jedan gem početkom susreta kada je spasao tri brejk lopte.

Iz tog sigurnog hoda, Nadal je došao u situaciju da gubi 0:3 u drugom setu, ali se vratio na 4:4 i najavio konačnu ofanzivu.

Od nje ništa nije bilo, jer je Denis realizovao jedinu šansu u 12. gemu i poravnao rezultat u setovima na 1:1.

I pored vidnih poteškoća, Nadal je prvi poveo brejkom u odlučujućoj borbi, ali ribrejk je usledio koji je i najavio nakon toga još dva brejka. Sve se srušilo za Španca, a najveći strah mu je svakako sada kako će odreagovati na ovo pred veliku borbu na Rolan Garosu.

Ukoliko Novak pobedi, ide upravo na pobednika duela Šapovalova i Kaspera Ruda koji je nešto ranije obezbedio četvrtfinale.

Uskoro opširnije...

Video: Nadal: Alkazar je moj naslednik, on će srušiti Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    12. maj 2022 | 22:49

    Svaki put "bolne grimase" , "povrede", ispadanja pred RG,i onda gle cuda kao nov,trci kao navijen,znoji se kao prase. Nikad nisam verovao da se on dopinguje ili slicno dok je bio mladji,delovao je bas bas fizicki jak, ali ovo zadnjih godinu dve je bas ocigledno.

  • Milorad

    12. maj 2022 | 22:54

    Karma je cudo, to mu se vraca ono iz Australije, proci ce isto i na Roland Garosu.

  • Дража

    12. maj 2022 | 22:46

    И сад ће да се нагрува стероидима и да освоји Ролан Гарос!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA