≫ 

Đoković "sredio" Ože Alijasima za duplo slavlje u Rimu: Polufinale i ostanak na svetskom tronu!

Bravo, Nole!

  • 18

Srpski teniser i ujedno najbolji teniser sveta Novak Đoković uspeo je da se plasira u polufinale turnira u Rimu, pošto je sa 2:0 savladao Feliksa Ože Alijasima - 7:5, 7:6. Novak je ovom pobedom "ugovorio" duel sa Kasperom Rudom, ali što je značajnije, on će ostati na prvom mestu ATP liste!

Sjajan je bio Novak ove večeri u Rimu, kasnio je početak meča, ali kako je vreme odmicalo, tako je i on podizao svoj nivo igre sve više i više, dok nije dosegao besprekornost u poenima, kada na svoj servis više nije ni gubio poene.

Ože Alijasim se držao sve vreme, poput Novaka, imao je sjajne servise koji su periodično prestajali, a Novak je svaku priliku koristio i zato je došao do dva brejka u prvom setu, od kojih je jedan bio za osvajanje samog seta.

Novak je ispunio cilj, ostao je na prvom mestu, a njegov naredni rival Kasper Rud, nešto ranije je bolji bio od Denisa Šapovalova, čoveka koji je izbacio Rafaela Nadala sa turnira.

Novak Đoković, Feliks Ože Alijasim, Masters Rim

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Ože Alijasim su vrhunski počeli ovaj meč, obojica nisu grešili kod svojih servisa, te je prva brejk lopta viđena tek u petom gemu, kada je servirao naš teniser. Odoleo je tom napadu, potom je uzeo tri vezana poena i stigao je do 3:2.

Ože Alijasim je iz gema u gem servirao sve bolje, išlo mu je na ruku sve do osmog gema meča, kada je svom rivalu prepustio brejk i dao mu priliku da servira za set. Kanađanin nije ustuknuo, štaviše, odmah je vratio brejk i nastavio borbu.

Na semaforu je bilo 5:5, Novak je četiri puta odlično odservirao i došao do 6:5, da bi u idućem gemu oduzeo brejk i set Feliksu Ože Alijasimu za 1:0 u setovima.

Drugi set je krenuo u istom maniru, obojica su bili isuviše sigurni na svoje servise sve do šestog gema drugog seta kada je Feliks prepustio svoj servis gem rivalu. Novak Đoković je sjajnom igrom došao do 40:15, potom je Kanađnin odservirao as, potom je osvojio i poen, te je došao na 40:40. Ponovo je Novak imao brejk loptu, ali ni ovu nije iskoristio, da bi sledeću uspeo i poveo sa 4:2, gde je i napravio ključnu prevagu.

Đoković je potom odbranio svoj servis, ali onda se desio veliki pad u igri, totalni kolaps kod najboljeg. Od gotovo dobijenog meča u tom momentu, Novak je dozvolio rivalu da se vrati u život, veže tri gema uz vrlo agresivnu partiju i dođe do egala. Najpre 5:5, potom i 6:6, za nadu...

Ipak, Srbin je pokazao moć u taj-brejku sa kojom kanađanin jednostavno nije mogao da se nosi. Autoritativnih 7:1 su najbolji opis dominacije i duela mačke i miša u presudnom periodu meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA