≫ 

Vatreni Novak krenuo silovito ka tituli u Parizu: Đoković ukrotio Japanca na startu Rolan Garosa

Odlično zagrevanje i siguran prvi korak

  • 8

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlično je otvorio zadatak osvajanja 22. Grend slem trofeja pošto je na startu Rolan Garosa savladao japanskog predstavnika Jošihita Nišioka sa 6:3, 6:1, 6:0.

Meč je bio zakazan za 20.45 časova, a kiša koja se nadvila nad Parizom dodatno je odavala utisak da je i kasnije nego što kazaljke pokazuju. Upravo su padavine da se svi ostali susreti prekinu, samo su Novak i Jošihito bili na terenu. A, bili su tamo do sat pred ponoć.

Radovao se Novak. Baš se radovao u nekim poenima, iako nismo navikli na tu vatrenost u ovako ranoj fazi takmičenja. Pretežno je to za srpskog asa bila rutina, pa mu emocije nisu ključale.

I sada je to bio nešto solidniji trening, ali je "živ", emotivno totalno uključen u bitnu avantauru koja mu predstoji.

Kao i po navici, Đokoviću je bilo potrebno da uđe malo u udarac, da oseti teren i lopticu, tako da je u jednom dugom gemu uspeo da spase tri brejk lopte i nastavi bez štete.

Već u šestom gemu je oduzeo servis protivniku, pritiskao ga do kraja, a na kraju sigurno završio prvi set u svoju korist.

Možda je Japanac prerano opustio ruku, možda je prerano sebi u glavu umetnuo da on neće izaći kao pobednik iz ovog duela. Tako je Srbin, uz solidan broj grešaka protivnika, nastavio da krči put ka pobedi.

Pucali su brejkovi jedan za drugim, opuštanje u šestom gemu gde je ispustio svoj servis pri 5:0 nije ni u najmanju ruku poremetio dalje planove. Već u narednom je ponovo stigao brejk.

Publika se, kao što često biva, okrenula protiv Novaka kako bi odgledala još koji momenat susreta, ali to jednostavno nije bilo moguće shodno tome da je srpski predstavnik bio krajnje determinisan da ranije pođe na spavanje.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

Odličan start, a očekuje se još bolja igra.

Sledeći protivnik je pobednik susreta Aleksa Molčana i Federika Korije koji su takođe bili predviđeni za večernji termin, ali ih je kiša prebacila za utorak, tako da će svakako imati manje vremena da se pripreme za susret sa najboljim.

Video: Ovako se Novak priprema s Kecmanovićem za Rolan Garos: Trening najboljeg na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostap

    23. maj 2022 | 22:15

    Šišaj Nole. Samo striži

  • Milos

    23. maj 2022 | 22:11

    RTS vise ni dva GS turnira u Evropi ne prenosi.

  • ТРЕБИЊЕ ЛЕОТАР

    23. maj 2022 | 23:15

    Оде Јошикита , и сад идемо даље Ноле само гази

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA