Ekskluzivno: Posetili smo teniske terene u Visokom koje 13. jula otvara Novak Đoković

Posle Vimbldona, srpski teniser će odigrati egzibicioni meč

  • 8

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se priprema za nastup na Vimbldonu na kojem želi da osvoji svoj 21. Grend slem u karijeri, a po svemu sudeći, odmah posle Londona, uputiće se u Visoko kako bi otvorio nove teniske terene. 

Naime, poznato je da je Novak veliki prijatelj dr Semira Osmanagića čiji je čest gost na Bosansim piramidama. Telegraf je bio u prilici da poseti mesta na kojima Đoković meditira. Takođe,  Semir nam je bio vodič i u avanturi kroz tunele "Ravne" u kojima Novak pronalazi svoj mir, a posetili smo i teniske terene koji su u izgradnji i koje će Đoković 13. jula i zvanično otvoriti. Ovu informaciju potvrdio nam je upravo Osmanagić.

- Evo nas na ulazu u arheolaško-turistički park "Ravna 2". Jedno od omiljenih mesta, ne samo Novaka, već njegove čitave porodice i Jelene i Tare i Stefana. Zašto? Pre sedam godina, ovo je bilo močvarno zemljište, sedam divljih deponija. Kupio sam 65.000 kvadratnih metara i od močvarnog zemljištva, napravio transformaciju u park sa instalacijama, lavirintima energije, ljubavi i pročišćenja i zdravlja, sa vodenim fontanama, botaničkim baštama. Ovde održavamo koncerte za nekoliko hiljada ljudi, za festivale i sajmove. Ovo je jedna kulturna oaza. Tu su i budući sportski tereni ka kojima idemo. 13. juli 2022. godine je predviđeno otvranje, dva vrhunska teniska terena.

- Odlučili smo da napravimo jedna mini teniski kompleks. Tvrda podloga, trebalo je puno uraditi na stabilizaciji, pravljenju drenaže, zatrpati sa metar i po tampona da bi se dobio kvalitet terena kao što je na US Openu. Drugi teren je sa šljakom. Tu su i prostorije za opremu i rekvizite. Imamo još jedan objekat gde će nam biti svlačionice. Ovog 13. jula imamo otvaranje ovog mini kompleka. Svi profesionalni teniseri koji požele će ovde moći da dođu i treniraju besplatno. Ovde će nam biti modna revija, prvak opere sarajevskog pozorišta, naš dragi Marko koji je iz Beograda. Imaćemo Bartolomea Stankovića, pijanistu. Ovaj prostor ćemo oplemeniti zvukovima, muzikom, sportom i najlepšim ljudskim emocijama.

Semir otkriva da će tereni zvanično biti otvoreni 13. jula i dodaje da će čast da prvi odigra meč imati Novak Đoković. Semir najavljuje da će biti odigrani mečevi u singlu i dublu, kao i da će biti tenisera iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Konačna lista učesnika još uvek nije potpuno poznata.

- Oko 1.500 ljudi bi trebalo da bude ovde, i da prisustvuje otvaranju gde očekujemo, još ćemo videti ko će nam igrati, nadamo se da će to biti svetski reket boj 1. Desetog jula je finale Vimbldona, Novak uđe u finale, onda ga očekujemo par dana kasnije. Videćemo ko će mu biti partner.

Video: Obišli smo bosansku Piramidu Sunca, ovde meditira Novak Đoković

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA