Nadal posle osvajanja RG najavio nove napade na Grend slem titule: "Boriću se dok mogu!"

Nadal je u finalu savladao Kaspera Ruda u tri seta

  • 3
Rafael Nadal Foto: Tanjug - AP

Najbolji španski teniser svih vremena, Rafael Nadal osvojio je 22. Grend slem ovog popodneva u Parizu pobedivši Kaspera Ruda u velikom finalu Rolan Garosa u tri seta (6:3, 6:3, 6:0) za nešto više od dva sata 15 minuta igre.

Bila je to jednosmerna ulica za Nadala od početka do kraja meča, pošto Norvežanin sem na nalete nije uspeo da uradi nešto više protiv moćnog Nadala koji je imao dodatni motiv u ovom finalnom meču.

- Pre svega Kaspere pravo je zadovoljstvo igrati finale ovde, čestitam ti na sjajnoj karijeri i ove dve nedelje su veoma bitne da napraviš iskorak, tvoja porodica je veoma dobra i želim ti sve najbolje.

Kaže da se u Parizu zaista oseća kao kod kuće.

- Potpuno su neverovatne stvari koje mi se dešavaju ove godine, ovo ne bi bilo moguće bez vas, pogotovo u trenucima kada sam bio povređen, bez vas bih mnogo, mnogo ranije bio u penziji. Bez ikakve dileme i za mnoge koji vole istoriju tenisa ovo je najbolji turnir na svetu, hvala skupljačima loptica, organizatorima, svi koji rade iza scene. Ovde se osećam kao kod kuće, uspeli ste u tome.

Nije verovao da će i sa ovoliko godina biti toliko dominantan i u samom svetskom vrhu.

- Za mene je veoma teško da opišem osećanja. To je nešto u šta nisam verovao da ću sa 36 biti konkurentan, da ću još jednom igrati na najvažnijem turniru, mnogo mi energije treba da nastavim na ovom nivou. Za mene je neverovatno da igram ovde, hvala Parizu.

Kaže da ovo nije kraj, boriće se za još titula na Grend slemovima.

- Ne znam šta će biti u budućnosti, ali ću se boriti i pokušati da nastavim.

Video: Nadal: Alkaraz je moj naslednik, on će srušiti Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lara

    5. jun 2022 | 18:25

    Pa zar spanac nije povredjen i najavio da se oprasta od tenisa ovom titulom.....pa je u govoru morao da spomene i povredu jer to cini uvek vec nekoliko meseci, a on trci li trci....skakuce oko terena i van njega samo puca ni traga od te povrede koja je kaze ozbiljna....price za bebe jer one jos nista ne shvataju, tako da prvi sledeci turnir pocece sa povredom pa posle ce skakutati i tome slicno.....los si covek spanac i tvoj stric mozda gori od tebe, trenira kanadjanina a navijao da Nadal pobedi....sramota za obojicu....a narocito izjava strica ko nije procitao neka procita....

  • Nes

    5. jun 2022 | 22:09

    Borićeš se dok god možeš da se dooinguješ, I da za tebe nevaži doping kontrola.

  • Marko

    5. jun 2022 | 18:22

    Bravo Nadal. Svaka cast - kapa dole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA