Novak i dalje 1. uz skok bodova na ATP listi, ali sad sledi horor: Nemoguća misija je da opet bude prvi

Ovakvo je stanje stvari bar do kraja godine, a težak udarac sledi nakon Vimbldona gde će izgubiti 2.000 bodova i dodatno pasti na listi

  • 50
Nadal - Đoković Foto: Tanjug - AP

Novak Đoković je započeo 373 nedelju kao prvi teniser sveta, a za sada će se najbolji teniser sveta i zadržati na ovoj brojci, pošto će već na sledećoj, pasti sa prve pozicije.

Na prvoj listi posle završenog Rolan Garosa, Novak je i dalje prvi sa 8.770 bodova, što je za 110 bodova više nego na prethodnoj. Razlog je to što će bodovi sa prošlogodišnjeg Rolan Garosa Novaku i svima ostalima da se brišu tek narednog ponedeljka 13. juna.

Trenutno je drugi Danil Medvedev sa 8160, treći je Aleksander Zverev sa 7795, a četvrti šampion Rolan Garosa Rafael Nadal sa 7525, koji je preskočio Stefanosa Cicipasa na četvrtom mestu.

To nije jedina promena u Top 10, pošto je sada šesti Norvežanin Kasper Rud, koji je stigao do šestog mesta posle plasmana u finale u Parizu, pretekavši tako Karlosa Alkaraza i Andreja Rubljova.

Kada su u pitanju srpski teniseri, MIomir Kecmanović je zadržao 31. mesto, Filip Krajinović je skočio za osam i sada je 47. igrač sveta, Laslo Đere je na 54. poziciji, a Dušan Lajović na 69. mestu.

Kada je u pitanju naredna ATP lista, Novaku sledi pad na treće mesto, pošto će izgubiti 2.000 bodova zbog prošlogodišnje titule u Parizu. Prvi će biti Danil Medvedev sa 7.800 bodova, drugi Aleksander Zverev sa 7.075, a Novak treći sa 6770. Rafael Nadal mu se takođe ozbiljno približio i sada je će imati 6.525 bodova.

ATP lista 6. jun Printskrin: atptour.com

Dakle, Novaku za sada ostaje nedostižan apsolutni rekord po broju nedelja na prvom mestu u tenisu, ako se računaju i muška i ženska konkurencija, pošto će mu nedostajati četiri nedelje da sruši rekord Štefi Graf od 377 nedelja na prvom mestu.

Ono što Novaku takođe ne ide u prilog, to je i činjenica da se ove sezone na Vimbldonu neće dobijati bodovi zbog toga što ih je ATP kaznio zbog suspendovanja Rusa i Belorusa sa turnira, ali će se gubiti oni koji su osvojeni prošle godine, pa će tako Đoković izgubiti još 2.000 bodova zbog prošlogodišnje titule, pa će tako posle Vimbldona dodatno pasti na listi i prema trenutnom stanju bodova će nakon njega završiti tek na 7. mestu.

ATP lista 13. jun Projektovana ATP lista za 13. jun; Printskrin: live-tennis.eu

Kada se na to uzme u obzir i da brani finale US Opena, titulu na Mastersu u Parizu i šesto bodova sa ATP finala, Novaku je gotovo nemoguće da se do kraja godine ponovo vrati na prvo mesto ATP liste, naročito što neki drugi konkureni gotovo da i ne brane ozbiljan broj bodova.

Video: Obišli smo bosansku Piramidu Sunca, ovde meditira Novak Đoković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fis

    6. jun 2022 | 08:12

    Kako ljudi providno namestise ovom coveku i sklonise ga sa trona, cele godine to rade i konacno su uspeli, i to da ga bace na 7 mesto i jos su uspeli jedino ovom coveku da uniste karjeru, niko ovoliko nije ostecen kao sto ce on biti a ni kriv ni duzan, vecito Srbija na samom dnu po postovanju u svetu, zasto!?????

  • Гаги

    6. jun 2022 | 08:21

    По мени нису битни бодови. Доста је он био први на АТП листи. Нека одигра још коју годину најбоље што може и сви ћемо бити задовољни...

  • A. P

    6. jun 2022 | 08:24

    Vise vole tudi neuspeh, nego svoj uspeh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA