≫ 

Šta se dešava sa Nadalom? Stigao kod doktora, pa uz pomoć štaka jedva ušao na aerodrom

Španac sve radi kako bi bio spreman za Vimbldon, ali i dalje ne zna hoće li učestvovati

  • 25
Rafael Nadal Printskrin: Twitter

Dva dana nakon osvajanja Rolan Garosa, španski teniser Rafael Nadal otputovao je u Barselonu kako bi mu lekar pregledao levo stopalo zbog kog trpi ogromne bolove.

Nadal je u utorak "uhvaćen" na aerodromu u Barselonu, gde je stigao iz Majorke,  a odatle je otišao u ordinaciju doktora Anhela Ruiza Kotora koji je već pripremio tretman na Rafu.

Ono što je specifično kada je u pitanju Nadalov dolazak jeste to da je teniser sa aerodroma izašao normalno, dok se na isti jedva vratio. tačnije, imao je poteškoća da izađe iz automobila s obzirom na to da je u rukama ima štake.

Takođe, na levoj nozi se video flaster koji jasno potvrđuje da je Rafa odradio određeni tretman. Da li će biti spreman za Vimbldon, to ni sam ne zna.

- Već sam rekao sve o čemu treba da pričam, mada mogu još malo - poručio je na aerodromu Nadal koji je objasnio da je sledeći korak operacija kako bi izbegao anesteziju levog stopala za svaki meč.

Tretman koji je primenio Nadal uključuje radiofrekventne injekcije za dezinhibiciju nerva, a Klinika za bol definiše pulsnu radiofrekvenciju kao "lečenje bola izazvanog iritacijom ili kvarom nerva ili senzibilizacijom sistema koji prenosi bol".

Na svom zvaničnom sajtu objašnjavaju da se "u operacionoj sali pod laganom sedativom izvodi anesteziolog specijalista za bol" i da se metoda sastoji od "umetanja specijalne igle pod rendgenskim ili ultrazvučnim navođenjem dok se ne slegne pored nerva. Kada je u položaju, vrh igle se aktivira pomoću radiofrekventnih impulsa da bi se ponovo podesila funkcija povređenog ili oštećenog nerva."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA