Federer je Sunđer Bob: Švajcarac sa šifrovanim imenom obavio važan tajni zadatak

Fondacija slavnog tenisera podržala je projekte u oko 100 škola

  • 2

Švajcarski teniser Rodžer Federer posetio je ove subote mesto Emen, a kako njegov dolazak ne bi izazvao pravu pometnju, dodeljeno mu je šifrovano ime "Sunđer Bob".

Naime, kako prenosi švajcarski Luzerner Zeitung, legendarni teniser je posetio školu u mestu Emen i navode da bi najava njegove posete izazvala pravu pometnju. Poznato je koliko u Švajcarskoj vole svog slavnog sportistu. Tako, njegov dolazak bi učinio da hiljade ljudi i pola naselja dođe kako bi ga videlo i pozdravilo.

Zbog toga, organizatori su odlučili da ga dovedu u strogoj tajnosti. Tako je tokom priprema uprava škole dodelila njemu šifrovano ime "Sunđer Bob", po liku iz crtanog filma. Njegov dolazak oduševio je mališane, kao i okolne prolaznike koji nisu mogli ni da zamisle da će u svom mestu videti Federera, koji je učinio veliku čast školi u Emenu pošto je došao, ali i podržao samo renoviranje igrališta preko svoje fondacije.

Kako navode, fondacija je uložila oko 44.000 franaka za renoviranje dvorišta koje sada deluje mnogo lepše i prirodnije za sve mališane. Tokom jednočasoovnog druženja, Federer je bio srdačan prema svima. Naravno, ni lokalni političari nisu propustili priliku da se pojave i pozdrave tenisera.

- Ovo me vraća u moje detinjstvo. Voleo bih da sam imao ovakvo igralište u to vreme - rekao je Federer prisutnima. Zanimljivo, jedna od devojčica ga je pitala koliko ima godina. Kada joj je rekao da pogađa, odgovorila je: "25" i dobro nasmejala tenisera.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Roger Federer Foundation (@rogerfederer.foundation)

Takođe, kada su Federer upitali, zašto Sunđer Bob, kroz smeh je odgovorio: "Pojma nemam zašto".

Kada je reč o samom projektu, Emen je samo jedno od 31. mesta nemačkog govornog područja u Švajcarskoj koje podržava Fondacija Rodžer Federer. Fondacija radi sa školama koje su u socijalno ugroženim sredinama, a oko .250 mališana bi trebalo da ima koristi od ovih projekata. Do 2023. godine, oko 70 šokola bi trebalo da bude obuhvaćeno ovim programima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA