≫ 

Jelena Dokić htela da izvrši samoubistvo skokom sa terase s 26. sprata: Šokantno priznanje u suzama

Bivše teniserka vodi veliku borbu sa depresijom

  • 34
Jelena Dokić Foto: Instagram.com/dokic_jelena

Nekadašnja srpska teniserka Jelana Dokić godinama se bori sa depresijom, a kako je i sama u više navrata pričala, razmišljala je u nekoliko navrata o samoubistvu.

Takve misli prošle su joj kroz glavu i nedavno, a sada je priznala da je malo nedostajalo da oduzme sebi život 28. aprila 2022. godine skokm sa teresa sa 26 sprata.

- Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. 04. 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio razbijen.

- Krivila sam sebe, ne mislim da sam vredna ljubavi i uplašena sam. Takođe znam da imam još toliko stvari na kojima moram biti zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osećam ovako kako se osećam, kao da nisam zahvalana želim da sve to okončam. Takav začarani krug u mojoj glavi. Rezultat: skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu 28. aprila. Nikada neću zaboraviti dan, samo sam želela da bol i patnja prestanu.

- Došla sam se do ivice, čak ni ne znam kako sam to uspela. Dobijanje stručne pomoći mi je spasilo život.

- Ovo nije lako napisati, ali uvek sam bila otvorena, iskrena i ranjiva prema svima vama i duboko verujem u moć deljenja naših priča da nam pomogne da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima.

Pišem ovo jer znam da nisam jedina koji se bori. Samo znajte da niste sami.

- Neću da kažem da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak napred pa nazad, ali borim se i verujem da mogu proći kroz ovo.

verujem u sledeće: U redu je da osećam ono što osećam. U redu je biti tužan, samo nastavite da se borite i vratite se.

- To je ono što pokušavam da uradim i to je ono što me drži. Nemojte se stideti onoga što osećate. U redu je da se tako osećate i iz toga se možete vratiti. Moguće je, samo nastavite da verujete. Volim vas sve i ovde je borba i preživljavanje da biste živeli i videli još jedan dan. Vratiću se jača nego ikad - napisala je Jelena Dokić u potresnoj ispovesti.

Video: Scene koje kidaju srce: Ukrajinska teniserka objavila snimak rastanka s roditeljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podrska

    13. jun 2022 | 11:49

    Draga Jelena, nikada nemoj dići ruku na sebe jer bice bolje, sigurno. Saljem ti ljubav i zagrljaj. Neka te bog cuva.

  • Volite i ne bojte se

    13. jun 2022 | 11:43

    Ako postoji bar jedno živo biće koje volite i do koga vam je stalo, makar to bilo kuče ili mače, nikada nećete oduzeti sebi život. Mene je spasila ljubav prema bližnjima, a sada mogu sa sigurnošću da tvrdim, potpuno me izlecio težak fizički rad.

  • Ena

    13. jun 2022 | 12:02

    Depresija je teska bolest.Prosla sam kroz to i znam o cemu pricam.Tada vam je sve crno,ni jednu svetlu tacku ne vidite.Sva sreca na vreme sam se iscupala,imala sam ogromnu podrsku porodice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA