≫ 

Krajinović i dalje bez titule u karijeri: Fića posustao u finalu Kvinsa, Beretini presekao nade u prvi trofej

Propalo je i peto finale...

  • 3
Filip Krajinović bez uspeha u finalu Kvinsa Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je od 10. igrača sveta Matea Beretinija sa 7:5, 6:4 u finalu Kvinsa, tako da je Fića nešto dalje od mogućnosti da osvoji prvi trofej u karijeri.

Ovo je bila još jedna prilika za Filipa da osvoji svoju prvu titulu, jer je u prošla četiri finala u Hamburgu, Štokholmu, Budimpešti i Parizu stao na poslednjoj lestvici.

Mora se priznati da je Krajinović na mišiće uspeo da se drži u prvoj deonici, stalno je "visio" u svojim servis gemovima.

Prvo se borio sa brejk loptama u prvom gemu, zatim su se nastavili problemi i u trećem, a onda se sapleo već u petom kada je Beretini poveo sa 3:2.

Ipak, usledio je brzi ribrejk, pa se sa lavovskom borbom nastavilo uz podjednake šanse.

U devetom gemu pri 4:4, sudija Džejms Ketavong dodelio jedan poen srpskom asu za 40:15, te je nastala gužva jer do toga nije trebalo da dođe.

Beretini mu je prišao i objašnjavao da to nije pravilo, da je trebalo poen da se ponovi. Upravo je Filip taj koji je prelomio, prišao mreži i saslušao Italijana, a onda je odluka promenjena, te je odjeknuo aplauz u Kvinsu.

Ipak, Krajinović je došao lako do gema i ponovo poveo sa 5:4, ali je Beretini lako još jednom poravnao, a onda uspeo da napravi brejk koji mu je omogućio da osvoji prvi set.

Verovatno je Fića nastavio da misli o ispuštenoj borbi u kojoj je bio ravnopravan, krenuo je da popušta iz bekhenda što ga je koštalo brejka sa nulom. Nakon toga je usledila i potvrda od strane italijanskog predstavnika za 4:2.

Nakon toga, postojala je šansa u 10. gemu na 15:30, ali i ona je brzo otišla...

Velika šteta za Filipa, a Mateo dolazi sa velikim ambicijama na Vimbldon shodno tome da je sada povezao trofeje u Kvinsu i Štutgartu.

Video: Đoković se u Herceg Novom priprema za Vimbldon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA