≫ 

Zakazan srpski sudar na Vimbldonu: Kecmanović pozvao Đokovića na dvoboj!

Miša lako sa Čilenacem Tabilom u četiri seta, stigao do trećeg kola i do meča sa najvećim

  • 3
Miomir Kecmanović, Rolan Garos Foto: Tanjug / AP

Srpski tensier Miomir Kecmanović savladao je u 2. kolu Vimbldona Čileanca Alehanda Tabila 7:6, 7:6, 3:6, 6:2 (za tri sata) i u narednoj rundi ide na najveću moguću prepreku na ovom Grend slem putu - Novaka Đokovića.

Nole je negde u isto vreme uspešno završio svoj meč sa Tanasiom Kokinakisom, pa eto radosti za srpske navijače zbog činjenice da će gledati dva zemljaka u srcu Londona, na najelitnijem turniru koji se može igrati.

Bravo za obojicu koji su se dosad dvaput sastali u karijeri, poslednji put na Serbia Openu kada je Novak odneo trijumf na Dorćolu u tri seta.

Za Miomira ovo je i najveći uspeh u njegovoj vimbldonskoj karijeri, nikad dosad nije došao do trećeg kola i nikad mu se, na sve to, nije ukazala prilika da na najvećoj sceni podeli megdan sa legendom ovog sporta i ikonom londonskog Grend Slema. Stoga treba očekivati rasterećenu igru kecmanovića protiv Novaka, bez grča, bez rezultatskog imperativa jer protiv Novaka, jasno, ne može da izgubi.

Miomir Kecmanović Foto: FRISO GENTSCH / AFP / Profimedia

Tabilo i Kecmanović su drugi put igrali ove godine, Čileanac je odneo pobedu u prvom odmeravanju snaga u svom gradu na šljaci i bio je ovo i revanš Srbina za taj daleko manje važan meč. Trava je, ipak, teren gde se naš momak malo bolje snalazi. Ipak, morao je dobro da se preznoji za trijumf. Ono što je bilo ključno za pobedu je Kecmanovićeva njegova čvrstina u oba taj-brejka koja su se igrala, oba koja je dobio sa autoritativnih 7:4 i 7:3.

Tu je već poljuljao Južnoamerikanca, istina nije ga u trećem setu "završio", ali nije ni dozvolio sebi da od gotovog napravi veresiju danas. Posle izgubljenog trećeg seta, u četvrtom se stabilizovao, odigrao kako ume i kako zna, nanizao tri gema i stekao prednost koju je do kraja rutinski održao. Posle Milmana, Kecmanović je "precrtao" i Tabila - na redu je kralj.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA