Đere u četvrtfinalu Baštada: Savladao poznatog Italijana, sledeći najverovatnije talentovani Rune

Lorenco Museti nije pronašao rešenje za Lasla

  • 0
Laslo Đere Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser, Laslo Đere plasirao se u četvrtfinale turnira u švedskom Baštadu, pošto je na startu savladao Lorenca Musetija iz Italije u dva seta - 2:0 (6:3, 7:5).

Poznati Italijan je na ovaj turnir "upao" kao kvalifikant, pre svega zbog toga što su se mnogi odlučili da ove sezone ne zaobiđu Švedsku zbog činjenice da Vimbldon nije dodeljivao nikakve poene.

Đere je dosta bolje ušao u meč, stigao do brejka već u trećem gemu, a potom napravio ključnu prednost kada je još jednom uzeo servis Musetiju kod rezultata 2:4. Nije uspeo Laslo da privede meč kraju u narednom gemu, gde je Italijan vratio jedan brejk, ali je srpski teniser potom još jednom "ranio" Lorenca i stavio tačku.

U drugom setu je bilo vrlo mirno sve do samog kraja. Nijedna brejk lopta nije viđena do 12. gema. Očekivalo se da ćemo gledati tajbrejk, ali je Musetiju koncentracija tada naglo opala, nije iskoristio dve gem lopte, a Laslo je svoju prvu i jedinu šansu za brejk iskoristio i prošao dalje.

Lasla u četvrtfinalu najverovatnije čeka okršaj sa Holgerom Runeom iz Danske, koji ima vrlo lak posao protiv Marka-Andree Heslera, 108. tenisera na ATP listi, koji je takođe u žreb ušao kao kvalifikant.

Video: Novak se trkao sa Stefanom na Vimbldonu dok nosi Taru na leđima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA