≫ 

Sećate li se prvog međusobnog meča Đokovića i Nadala? Pogledajte kako su izgledali i kakav su tenis igrali

Trenutak koji je rodio najveće tenisko rivalstvo

  • 0
Novak Đoković, Rafael Nadal Printskrin: Youtube/WivoRN Productions

Iako iza sebe imamo već tri odigrana Grend slema, međusobni duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala ove sezone gledali smo samo jednom!

Bilo je to u četvrtfinalu Rolan Garosa koje je Španac dobio, dok na Australijen openu Novaku nisu dali da učestvuje. S druge strane, na Vimbldonu ih nismo gledali zbog toga što se Rafa povukao pred polufinale.

Za njihovo rivalstvo mnogi kažu da je najveće u istoriji tenisa, a počelo je sada već davne 2006. godine baš u četvrtfinalu RG. Mnogi su i zaboravili taj susret, pogotovo kako su dvojica tenisera izgledali.

Rafa je taj meč dobio nakon što se Đoković zbog povrede tada povukao u trećem setu, a prethodno je Srbin gubio sa 2:0 posle sjajnog tenisa koji su obojica prikazali. Nedugo posle tog meča Đoković je izjavio da Nadal nije nepobediv na šljaci i za šta je potrebno kako bi ga dobio.

A dobio ga je više nego Španac njega, jer je trenutni skor 30:29 u korist srpskog tenisera. Novak vodi sa 15:13 u finali, Nadal 11:7 u mečevima na Grend slemovima. Opet, Novak je jedini igrač koji je Rafu dobio na sva četiri GS. Nadal na šljaci očekivano vodi sa 20:8, Novak na tvrdoj podlozi 20:7, a izjednačeno je kada su u pitanju dueli na travi (2:2).

U nastavku možete pogledati prvi međusobni susret Novaka i Nadala i kako je to sve izgledalo 2006. godine u Parizu:

Video: Đoković poručio sa balkona na dočeku: Mesecima su me pratili naopaki pogledi i osude

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA