≫ 

Igra sudbine: Sumnjiče ih za nameštanje, sad igraju jedan protiv drugog u prvom kolu Hamburga

Basilašvili i Karacev biće u centru pažnje, a zanimljivo da igraju u zemlji čiji su mediji pisali da su umešani u nameštanje mečeva

  • 0
Nikoloz Basilašvili i Aslan Karatsev Aslan Karacev Foto: Profimedia/Adrian DENNIS/ AFP, Nikola Tomić

Predstojeći ATP turnir u Hamburgu, na kojem će učestvovati čak trojica Srba Krajinović, Lajović i Đere, u startu je postao interesantan za pasionirane ljubitelje tenisa zbog činjenice da će se u prvoj rundi sastati Rus Aslan Karacev i Gruzin Nikoloz Basilašvili - dvojica tenisera koje su nedavno baš nemački mediji označili kao osumnjičene za nameštanje mečeva.

Već smo pisali o tome. ZDF je medij koji je objavio priču i označio obojicu kao igrače koji su umešani u nameštanje. U priču je navodno umešan i beloruski trener Jahor Jacik, koji je bio trener obojice tenisera. Isti izvor je u tom tekstu pisao da je imao uvid u istražni dosije ITF-a u kome se navodi da je Jacik najmanje dva puta ponudio igračima novac u prošlosti da odlaganje mečeva.

Ovaj nemački medij je takođe izneo tvrdnju da zna za najmanje pet odloženih mečeva, na kojima su bile neuobičajeno velike opklade. U pitanju su dubl mečevi u kojima je igrao Karacev u Finskoj 2019. i Kazahstanu 2020. godine, na čelendžerima i pre nego što je napravio proboj na ATP listi. Navodno je Karacev umešan i u malverzacije tokom ATP turnira u Štutgartu, takođe u dublu.

Karacev je inače igrao i polufinale Australijan opena 2021. godine, kada ga je zaustavio Novak Đoković.

Kada je Basilašvili u pitanju, prema informacijama ZDF-a, sumnjiv je meč prvog kola Vimbldona 2021. protiv Moldavca Radua Albota, gde su ulozi bili upadljivo visoki. Karacev je kontaktiran da da izjavu od strane ZDF-a, a ovaj medij ističe da je dao izjavu, ali je kasnije odlučio da odustane od toga i nije želeo da ona bude objavljena.

U međuvremenu, nedugo posle ovog teksta, Basilašvili je negirao sve te optužbe i najavio pokretanje tužbe protiv pomenutog medija.

kostur atp turnira u hamburgu Foto: ATP Hamburg

Video: Poruka ruskog teniskog čuda pred dolazak u Beograd: Radujem se što ću igrati na Serbia openu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA