≫ 

Najbolja srpska teniserka nosila traku sa bojama ukrajinske zastave tokom meča sa Ruskinjom

Krunićeva je u subotu dobila Putincevu, Katahstanku koja je rođena u Moskvi

Aleksandra Krunić Foto: Profimedia/ Trenka Attila

Najbolje rangirana srpska teniserka Aleksandra Krunić danas igra finale WTA turnira serije 250 u Budimpešti sa Amerikankom Bernardom Pera.

Krunićeva je u subotu bila bolja od Ruskinje Julije Putinceve koja nastupa pod zastavom Kazahstana, a ono što je obeležilo ovaj duel jeste odluka Srpkinje da na sebi nosu traku sa bojama ukrajinske zastave.

Naime, Aleksandra je tokom turnira u Mađarskoj na levoj strani grudi imala malu "plavo-žutu" traku - što nije promaklo na društvenim mrežama.

Inače, Srpkinja je u subotu prepustila samo četiri gema Putincevoj koja je branila titulu u Budimpešti. Krunićeva je u prethodna dva meča protiv Kineskinja Siju Vang i Šuaj Ženg izgubila je samo dva gema i potvrdila da se nalazi u sjajnoj formi.

Aleksandra je, zanimljivo, rođena u Moksvi, a svoju jedinu WTA titulu je osvojila 2018. u Rozmalenu.

Krunić je na Rolan Garosu otkrila novinarima da joj je kuma ukrajinska teniserka, te da je jako pogađa ono što se dešava sada u toj zemlji.

Video: Aleksandra Krunić o razlozima poraza na Australijan openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Real No

    17. jul 2022 | 22:30

    Sto nije stavila Kosovo je Srbija ako se vec mesa politika i sport?? Treba sa joj je njena zemlja na prvom mestu,a tek onda ove ukrajinske NATO pudlice

  • Bg

    17. jul 2022 | 10:26

    Zato sto drugacije nebi ni dobila paznju, sram je bilo

  • Bgd

    17. jul 2022 | 14:34

    Totalno degutantno i ne sporcki nositi tudju zastavu i zabadati nos gde mu nije mesto.Tenis je sport a turnir nije politicki niti bilo kakav protesni skup vec sporcki dogadjaj.Tako da devojko poradi malo na kucnom vaspitanju za pocetak a ako zelis da se bavis tim glupostima pocni malo da citas istoriju posle toga sigurno neces vise nositi tu zastavu oko ruke.Ako si protiv rata mozes jednostavno da obuces majcu sa natpisom zaustavimo ratove sacuvajmo decu sveta jer deca su ukras sveta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA