≫ 

Šteta! Ništa od druge titule za Olgu: Danilović poražena od Hrvatice u finalu Lozane, izmakao lični rekord!

Borila se srpska teniserka, ali je popustila u ključnim momentima

  • 17
olga danilović Foto: MN Press

Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da se okiti i drugom VTA titulom u karijeri pošto je u finalu turnira u Lozani zaustavljena od strane hrvatske predstavnice Petre Martić - 6:4, 6:2.

Olga je posle 2018. godine i slavlja u Moskvi imala priliku da se okiti još jednom, da kruniše ovu sezonu koja je u znaku uspona, ali ključni momenti u susretu su ipak pripali Martićevoj.

Žestoka se borba vodila u prvom setu, Hrvatica je uspela da napravi brejk u prvom gemu, ali se Danilović vratila u četvrtom, tako da se nastavilo sa egalom.

Držao je Olgu servis, uspela je da spase čak šest nasrtaja na njen servis gem u sedmom gemu i povede sa 4:3, ali je već u devetom posustala i omogućila protivnici da zaključi prvi deo priče.

Ispratila je Srpkinja do 30:30, ali Martić nije dozvolila novi povratak.

Obe teniserke su se žalile na buku sa tribina, da se konstantno čuju povici i žamor nakon servisa, tako da je sudija morao da reaguje u nekoliko navrata.

Činilo se da je Danilovićeva ostala mentalno u meču, da je nije uzdrmao gubitak prvog seta, pa je sačuvala servis u prva dva svoja gema, iako nije uspela da zapreti protivnici na njen (2:2).

Onda je usledio žestok pad i nervoza, brejk sa nulom, a izgubljena bitka u šestom gemu za 2:4 bila je poslednji voz za eventualni produžetak sage u Lozani.

I pored poraza u finalu, Olga je doživela skok na VTA listi i sada je nadomak prvih 100 (106. na planeti), iako je imala priliku da dođe do svog ličnog rekorda, jer bi titulom došla čak na deobu 85. pozicije.

Video: Žinga u Kotoru: Đoković vežba ples i brazilsku borilačku veštinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    17. jul 2022 | 14:52

    Steta, ali s druge strane treba realno sagledati stvari Olga je labilna mentalno i treba na tome da radi ona nema konstantnost u igri i turnirima..realno je tu gde je oko 100 wta meata..Mora mnogo da radi Olga sve najbolje ti zelim nastavi da igras tenis

  • ZVEZDA

    17. jul 2022 | 14:53

    Naravno, očekivano.

  • stojadin pavlovic cole

    17. jul 2022 | 15:11

    Mogla je mnogo bolje, ali njen limit se vec vidi. Tako nekad na malom turniru nekad neko polufinale ili finale svakih 3-4 godine sto znaci da mozemo se nadati jos jedno do kraja njene karijere. Ove sve sto su postigle nesto prvo su postigle pa posle su krenule frajere da hvataju a ona je pocela prvo frajere pa kao igra tenis a od toga nema nicega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA