≫ 

Impuls

Nemojmo se zaletati. Nemojmo da poverujemo da je ovo realno stanje. Bitno je da ostavimo ovaj impuls kao inicijalnu stvar za nastavak. U blagom zemljotresu, Olga je epicentar

  • 4
Aleksandra Krunić, Olga Danilović i Ivana Jorović Foto: MN Press, Tanjug/AP

U jednom momentu sam se skroz pomirio sa činjenicom da su dani uspeha u srpskom ženskom tenisu iza nas. Dešavalo se sporadično da vidimo neke umerene uspehe, ali pod tu kategoriju spadaju drugo kolo Grend slema, poneko četvrtfinale ili najviše polufinale VTA turnira. Sada, u tren oka, nekako tiho i na zadnja vrata, dobili smo neku nadu. Dobili smo dva finala i dve titule u danu, i to na dva ozbiljna turnira. Olga Danilović i Aleksandra Krunić su učinile dobro "belom" sportu u našoj zemlji, a toj nagloj izvedbi priključila se i Ivana Jorović. 

Olga je proigrala. Mnogi zaboravljaju da ona ima tek 21 godinu i da ima prostora da napravi mnogo bolje rezultate, pogotovo imajući u vidu njen talenat koji je nepobitan.

Posle jedne epizode u Kopru, pojavila se na Rolan Garos i zavetovala sebe da odigra što više mečeva i eventualno uđe u glavni deo žreba, za šta joj je bilo potrebno tri pobede.

Učinila je to, a učinila je i korak više, jer je stigla do druge runde Grend slema u Parizu. Već, meč protiv raspoložene Tajhman nije mogao da završi u njenu korist. Za Olginu ofanzivnu igru, Jil je imala defanzivni odgovor, a onda i ubitačan kontra napad.

Sve u svemu, odličan performans i podloga za nešto više. I sama Danilovićeva je bila zadovoljna učinjenim, videlo se da je spremna za dalje, da je spremna za još bolje rezultate.

Skoro dva meseca nakon toga, došao je turnir u Lozani gde je pokazala da se ne šali.

Olga Danilović - Petra Martić Foto: Tanjug/AP

Plasman i prilika za drugu titulu, prvu nakon one 2018. godine u Moskvi. Dosta je bilo pauze, dosta je bilo kuburenja sa povredama, pripreme su urodile plodom i sada se gleda na više.

Igrala je dobro u finalu protiv Petre Martić, ali je u krucijalnim momentima presudilo iskustvo Hrvatice. Nervirala se Olga, jasno se nervirala kao i svaki put kada ne prolazi ta ofanzivna igra. Samo joj još strpljenja fali, sve ostalo je tu. Forhend i bekhend su na mestu, lepo je za gledati, ali kada uvidi da sa nekoliko dobrih udaraca ne probije protivnicu, onda ide greška. Tu leži novo unapređenje igre.

Kod Aleksandre Krunić je isti uspeh ove nedelje, ali totalno različita situacija.

Njih dve su jako dobre drugarice, znaju se dobro, ali gaje različite stilove igre i u različitim igračkim dobima su.

Krunićeva sa 29 godina nastavlja da na blic podseća na svoj talenat, rezultati dolaze s vremena na vreme, a sada su u Budimpešti došli i te kako, i to na jedan impresivan način.

Rušila je Aleksandra sve pred sobom, dok nije stigla do finala, a i njoj bi to bila druga VTA titula, ali je izmakla. Američka Hrvatica Pera je u dva seta uspela da skrši defanzivu naše teniserke, ono što joj je svojstveno i glavno oružje.

Aleksandra Krunić Foto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Ipak, dva finala u nedelju dana za naš tenis koji odavno nije doživeo katarzu, više je nego dovoljno. Šta dovoljno, odlično! Ostaje samo žal što makar jedan trofej u singlu nije otišao za Srbiju, ali definitivno za to ima vremena.

Ako nije u singlu, onda jeste u dublu - Olga je zajedno sa Kristinom Mladenović uzela titulu u Lozani, Eikeri i Zidanšek su predale u finalu, ali su Srpkinja i "Srpkinja" igrale sjajno do tog momenta, pa su na kraju i srećom nagrađene.

Ovo je nešto za radovanje, nešto za podlogu kako bi se nastavio uspon. Nismo odavno imali slavlja, nismo odavno verovali, a sada je došao taj impuls.

Uz to, probudila se i Ivana Jorović koja je zajedno sa Jakupović uzela trofej u Lijepaji, ITF turniru, savladavši treće kosturašice Eplton i Tombar prilično lako.

Elem... Nemojmo se zaletati. Nemojmo da poverujemo da je ovo realno stanje. Bitno je da ostavimo ovaj impuls kao inicijalnu stvar za nastavak. U blagom zemljotresu, Olga je epicentar. Ona je ta koja mora da nastavi dalje.

Još dosta ostalo od ove sezone, još dosta prostora da se kuje mač kojim će se seći u narednoj. Još jedan Grend slem i još nekoliko Mastersa. Još dosta VTA turnira i još dosta udaraca da se dođe ponovo do prilike za trofej.

U prošloj nedelji nismo imali nikoga u Top 100, sada je jedna nadomak da pređe tu lestvicu, a druga na 75. poziciji sveta.

U prošloj nedelji nismo imali uspehe, sada gledamo napredak čak devet naših teniserki na VTA listi koje su otišle makar dva mesta napred.

Samo neka se tako nastavi, jer je potrebno još mnogo rada da bi se vratili slavni dani.

Video: Olga Danilović pokazala da poseduje očev gen: Puni koševe na treningu pred US open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džoni

    17. jul 2022 | 20:03

    Nisam protiv nikoga, Danilovićku su svi milion puta otpisivali,ali je činjenica da je vrlo mlada devojka i da je možda moguće da će i nešto da napravi na svetskoj sceni,daj bože...S druge strane Krunićka i nije neka teniserka,sa 29 godina je već trebala nešto da odradi i da napravi,ali očigledno nije taj kalibar... mi smo imali Ivanovićku i Jankovićku i to bi bilo to...ali ajde videćemo šta će Olga da uradi u futuru...

  • Sasa

    17. jul 2022 | 20:18

    Danilovicka, nema glavu za ovaj sport..jeste mlada, ali psihicki nije za ovaj sport, miskim nije za vrhunski plasman...

  • Jan

    17. jul 2022 | 20:18

    Olga pobedjuje ako protivnice grese, a to nije dovoljno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA