≫ 

Najbolja ruska teniserka otkrila da je gej i napravila haos: U januaru je bila protiv Đokovića u Australiji

Ona je već duže vremena krila da ima devojku

  • 16
Darija Kasatkina Foto: Profimedia / Hassan Bratic, AFP

Jedna od najboljih ruskih teniserki, Darija Kasatkina otkrila je da je gej. Ona je posle dugo godina "ćutanja" odlučila da je dosta i pred kamerama je otkrila svoje opredeljenje, istakavši da ima devojku i da više nije mogla da podnese preke poglede.

Na najnovijoj WTA listi koja je danas izašla, Kasatkina zauzima 12. poziciju i trenutno je zapravo i najbolje rangirana od svih iz svoje zemlje. Njena izjava je izazvala pravu buru u ruskoj javnosti.

- Malo sam nervozna zbog kamera, ali sve je u redu. Smatram da će na ovaj način kada neko kao ja, sportistkinja i neko ko je poznatiji, javno kažem da sam gej, to možda da pomogne svima koji se suočavaju sa ovakvim problemom. Ovo je zabranjena tema u Rusiji, ali to nije iznenađenje. Ima tamo mnogo tabu tema - počela je Kasatkina šokantnu ispovest.

Kada je uspela da sabere misli, nastavila je u jednom dahu.

- Stalno slušam frazu "ako želiš da budeš gej, želiš, ako ne želiš, znaš, ne znaš"... Ne mogu da više da slušam te gluposti. Na ovom svetu nema ništa lakše od toga da si strejt. Kad imaš izbor, da li misliš da bi neko izabrao tek tako da postane gej i da sebi oteža život. Posebno ako živiš u Rusiji.

Kasatkina je potom dobila pitanje da li misli da će ljudi istog pola ikada moći da šetaju Rusijom držeći se za ruke.

- Ne! To se nikada neće dogoditi. Bar ne prema trenutnoj situaciji. Bilo je napretka u tom smislu pre oko četiri godine, kada se održavalo Svetsko prvenstvo u fudbalu. Ali, ništa se nije promenilo - nastavila je Darija.

Za kraj, ona je imala poruku za sve na ovom svetu i u svojoj zemlji.

- Život u ormaru nije nimalo lak, posebno kada morate to dugo da radite i da stalno o tome razmišljate. Zbog toga je najvažnije da možete da živite sami sa sobom. Ostale ko j*** - zaključila je oštro Kasatkina.

Interesantno, ona je tokom Australijan opena bila protiv Novaka Đokovića i podržala je odluku australijskih političara da ga deportuju iz zemlje.

Video: Novaku od ruku ide i veslo koliko i reket: Đoković umešno vozi kajak po Jadranu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA