≫ 

Krajinović posle lude završnice zakazao duel sa Alkarazom: Spasio dve meč lopte, pa dobio tajbrejk 3. seta!

Baez je inače prošle nedelje igrao finale ATP turnira u Baštadu

  • 0
Filip Krajinović Foto: Tanjug / AP

Sjajna pobeda za Fiću Krajinovića! Srpski teniser "preživeo" je prvo kolo ATP turnira u Hamburgu protiv mladog Sebastijana Baeza iz Argentine i to nakon što je u tajbrejku 3. seta morao da spašava dve meč lopte. Uspeo je, a nakon toga je upisao četiri vezana poena za prolazak u narednu fazu turnira - 2:1 (6:1, 4:6, 7:6).

Bio je to sjajan test za Filipa Krajinovića protiv osvajača ATP turnira u Eštorilu iz ove sezone i finaliste Baštada iz prethodne sedmice. Argentinac je tokom sezone pokazao da je neko od koga možemo da očekujemo proboj u narednim godinama.

Ipak, naš Fića je u susret protiv Baeza krenuo na najbolji mogući način. Krajinović je već u prvom gemu napravio brejk, da bi potom to učinio još dva puta do kraja ovog dela igre za ubedljivih 6:1 i vođstvo u setovima.

Međutim, drugi deo igre krenuo je dijametralno suprotno. Baez je uzeo brejk u uvodnom gemu, potom je Fića uspeo da uzvrati tri gema kasnije, samo da bi Argentinac ponovo oduzeo servis srpskom igraču i potom bez mnogo poteškoća priveo ovaj deo igre kraju.

Treći set bio je nekako najujednačeniji. Najveće poteškoće Krajinović je imao u trećem gemu kada je morao da brani dve brejk lopte, ali kada se toga "rešio", usledila je gusta završnica seta, koja je kulminirala odlučujućim tajbrejkom. Tamo je Baez prvi imao dve meč lopte kod rezultata 6:4, da bi se naš teniser vratio i osvojio sledeća četiri poena i prošao dalje.

Njega u sledećem kolu očekuje Karlos Alkaraz, koji je danas imao muka da savlada domaćeg tenisera Nikolu Kuna u tri seta i to, takođe, nakon tajbrejka odlučujućeg dela igre.

Video: Filip Krajinović objavio snimke ekstravagantne proslave rođendana: Pevao mu Grašo, bilo je sve gala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA