≫ 

Đere izjednačio negativan svetski rekord u tenisu: Dosta je prošlo od poslednjeg dobijenog taj-brejka

Srpski teniser ima 17 vezanih izgubljenih taj-brejkova, što se na ATP turu desilo još samo jednom u istoriji

  • 1
Laslo Đere Foto: MN Press

Ako set eventualno dođe do taj-brejka, Laslo Đere kao da polaže oružje. Naravno, situacija nije takva, ali je srpski teniser nažalost ispisao negativan rekord svetskog tenisa, odnosno uspeo je da izjednači već postojeći.

On je izgubio poslednjih 17 taj-brejkova na ATP turu, što je najviše ikada i taj loš niz sada deli sa Robinom Haseom iz Holandije. Srpski teniser je danas "dodao" još jedan u meču sa Bornom Ćorićem iz Hrvatske na ATP turniru u Hamburgu.

Desilo se to u drugom setu, kada je Laslo izgubio sa 7:4 u odlučujućem gemu.

Prethodno je dva tajbrejka izgubio na Vimbldonu protiv Alehandra Tabila iz Čilea (6:8, 11:13), dva od Nika Kirjosa u Majorci (1:7, 1:7), jedan od Karena Hačanova u Haleu (4:7), jedan od Stena Vavrinke u Rimu (8:10), jedan od Borne Ćorića takođe u italijanskoj prestonici (3:7), dva od Novaka Đokovića u Beogradu (6:8, 4:7), jedan od Stefanosa Cicipasa u Monte Karlu (1:7), jedan od Maksima Kresija na istom turniru (7:9), jedan od Artura Rinderneka u Majamiju (6:8), dva od Cicipasa u Akapulku (7:9, 4:7) i  dva od Denisa Šapovalova na Australijan openu (3:7, 3:7).

To znači da je Đere dobio samo jedan tajbrejk ove godine! Poslednji put kada se radovao u odlučujućem gemu igrao je protiv Roberta Karbaljesa-Baene na turniru u Adelejdu sada već davnog 3. januara. Tada je taj deo igre rešio u svoju korist rezultatom 7:1.

Nadamo se da će Laslo uspeti da prekine ovaj zaista užasan niz već naredni put kada mu se za to ukaže prilika i da će ostati, ako ništa, barem poravnat sa pomenutim Haseom.

Video: Đere posle neverovatnog meča i ispadanja od Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA