Đoković na spisku učesnika US opena: Novak automatski prijavljen, ali i dalje postoji jedan veliki problem

Sve zavisi od vlade Sjedinjenih Američkih Država

  • 11
Novak Đoković Visoko Foto: Marko Jovanović

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković je na spisku učesnika za predstojeći US open. Više puta je ponovio da želi da igra na poslednjem Grend slemu u godini, ali postoji objektivan problem - obavezna vakcinacija za sve koji ulaze na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

Iako se Novak nada da će mere do avgusta eventualno pasti ili da će on dobiti nekakvo izuzeće da nastupi na poslednjem velikom turniru ove godine, iz Amerike stižu pomalo loše vibracije.

Organizatori US opena tvrde da ne žele da se "petljaju" u situaciju i da traže medicinska izuzeća, kao što su to radili Australijanci, iako je u međuvremenu više javnih ličnosti među kojima su glumci, lekari i političari stalo iza njega.

Pokrenuta je i peticija u kojoj se traži da mu se dozvoli da igra, a koju je potpisalo preko 10.000 ljudi, a pravila kažu sledeće.

- Svi igrači koji se nalaze na ATP i WTA listi se prema pravilima ITF automatski prema rangu smeštaju u spisak za glavni žreb 42 dana pred početak turnira. US open nema pravilo obavezne vakcinacije, ali poštovaće stav Vlade oko putovanja u zemlju za nevakcinisane ljude - naveli su sa US opena.

U glavnom žrebu se već nalaze Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović i oni nemaju tih problema koje ima Novak Đoković, koji je nevakcinisan.

US open počinje 29. avgusta i traje dve sedmice. Novak je igrao finale prethodne sezone, tako da bi nenastupanjem izgubio 1.200 bodova i verovatno ispao iz prvih deset na ATP listi.

Video: Novaku od ruku ide i veslo koliko i reket: Đoković umešno vozi kajak po Jadranu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бонвиван

    20. jul 2022 | 19:46

    Не постоји пехар који ће се више памтити од доследности!! То је људска врлина која је данас толико ретка да је ређа и од свих ових освојених пехара. Дубоку државу то боли и плаши да постоји појединац најбољи на свету који не савија кичму ни под којим условима а лицемера има на буљуке!!

  • Vitez Koja

    20. jul 2022 | 20:23

    Opušteno, bole ga uvo.On će uzeti sigurno još dva GS kad tad, pored svih budalaština i histerije zapadnog sveta.

  • Lucifer

    20. jul 2022 | 20:50

    Da ima pravde ne bi ni drugi teniseri igrali. Sramota sta mu uradise za 2022 god..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA