≫ 

Tim otkrio: "Osećao sam kao da sam na početku karijere, nisam bio u stanju da pobedim"

Austrijanac želi da se vrati u vrh svetskog tenisa

  • 0
Dominik Tim Foto: AP/Tanjug

Šampion US Opena iz 2020. godine, vratio se posle duže pauze zbog operacije desnog ručnog zgloba i polako podiže nivo igre. 

Austrijanac je u razgovoru za sajt ATP otkrio je kako se oseća.

- Nije bilo lako ostati pozitivan na proleće. Gubio sam meč za mečom. Takođe, kako sam igrao, to nije bilo dovoljno za nivo igre ovih momaka. Ulazio sam u te duele znajući da nisam u stanju da pobedim, tako da sa mentalne strane nije bilo lako. Na Rolan Garosu sam seo sa svojim timom i rekao im da mi je potreban još jedan blok treninga da bih se vratio na nekadašnji nivo - istakao je Tim i dodao:

- Osećam kao da sam na početku karijere, svaka pobeda bila je nešto posebno. Stigao sam do četvrtfinala u Bastadu na ATP 250 i to mi mnogo znači. Slično je bilo na početku karijere. Slično je bilo i kada sam počeo da igram. Kada naviknete da pobeđujete, jedna pobeda ne znači previše, ali ne bi trebalo da bude tako. Nivo je tako visok, svi igraju dobro, svaka pobeda bi trebalo da bude nešto posebno i tako se sada osećam.

Tim je otkrio i svoje ciljeve.

- Glavna stvar je da budem na najboljem nivou do kraja sezone. Da igram kao da sam prvi put na terenu i da mislim da sam u stanju da pobedim bilo kog protivnika. To se neće desiti sada ili na US Openu, ali na kraju, to mi je cilj - zaključio je Tim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA