≫ 

"Đoković? To je san, negde će morati da igra": Italijani ponovo priželjkuju Novaka na "svom" terenu

Najbolji srpski teniser još nema isplaniran kalendar za jesen

  • 1
Novak Đoković Visoko Foto: Marko Jovanović

Nakon što je ATP doneo odluku da otkaže turnire u Kini i promeni kompletno svoj kalendar za jesen, postavilo se jasno pitanje - gde će najbolji igrači planete nastupiti tokom ovog perioda, a pre svega Novak Đoković kojem još nije dopušteno da nastupi na US openu.

Iako je nekoliko puta istakao da neće juriti poene ni po koju cenu, Đoković se nalazi u delikatnoj situaciju koja kaže da će negde morati da igra kako bi zadržao svoju formu i takmičarski ritam.

Jedan od turnira koji će "zameniti" one iz Kine biće odigran u Toskani od 10. do 17. oktobra, za sasvim korektan nagradni fond koji će iznositi 625.000 evra. Turnir pripada kategoriji ATP 250, baš kao i Serbia Open.

Organizatori iz Italije se nadaju da će "privoleti" nekoga od najboljih igrača da nastupi na ovom turniru, a već se zna da će tamo igrati domaći teniseri - Janik Siner, Mateo Beretini, Lorenco Museti, Lorenco Sonego i Fabio Fonjini.

Poznati italijanski portal specijalizovan za tenis, Ubitennis sa svojim urednikom Ubaldom Skanagatom ističe da bi bilo vrlo lepo ukoliko bi Đoković prihvatio poziv da nastupi na turniru.

- Lista učesnika će biti potvrđena tek posle US Opena, a čak iako novi direktor Paolo Lorenci nije hteo da preteruje, kladim se da će neko iz grupe koju čine Rubljev, Rud, Cicipas, Šapovalov, Čilić, Hurkač, Švarcman, Dimitrov, Bautista Agut, Rune i Hačanov, biti viđen u Firenci. A Đoković? To je san. On je rekao da neće juriti poene, ali negde će morati da igra, bar da trenira i ostane u formi. Firenca je tu, a snovi ne koštaju ništa - rekao je Skanagata.

Video: Đoković leti iznad vode, bukvalno: Pogledajte Novakove vratolomije na specijalnoj dasci za surf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA