≫ 

Rud izgubio samo dva gema i zakazao finale s Beretinijem

Rud brani titulu u Gštadu

  • 0
Kasper Rud

Foto: Tanjug/AP

Norveški teniser Kasper Rud drugi je finalista ATP turnira serije 250 u Gštadu pošto je u polufinalu prepustio svega dva gema Špancu Albertu Ramosu i slavio sa 2:0 (6:2, 6:0). 

Rival Norvežaninu u finalu sutra će biti Italijan Mateo Beretini koji je u polufinalu eliminisao Austrijanca Dominika Tima sa 6:1, 6:4.

Kasper Rud brani titulu u Gštadu, gde je prošle godine u finalu savladao Francuza Uga Gastona sa 6:3, 6:2. Sa druge strane, Mateo Beretini je vezao 12. uzastopnih pobeda na ATP turu i igraće treće uzastopno finale, pošto je prethodno osvojio turnire na travi u Štutgartu i Kvinsu.

Rud i Beretini sastali su se do sad četiri puta i rezultat u međusobnom skoru je nerešen - 2:2. Od tri duela na šljaci, dva su pripala Norvežaninu, ali je u poslednjem slavio Italijan. Bilo je to u polufinalu Madrida prošle godine, a Beretini je slavio sa 6:4, 6:4.

Prethodno je Rud trijumfovao na Rolan Garosu 2019. i u Rimu 2020, a jedini duel na betonu pripao je Beretiniju pre dve godine na Ju-Es openu.

Video: Nik Kirjos se igra sa ajkulama, dok one seju strah po svetu: Hranio je i ogromne guštere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA