Nova odluka gotovo da gasi svaku nadu Novaku za US open: Uvodi se testiranje za sve na aerodromima

Odluka kanadske vlade ne uliva optimizam

  • 7
Novak Đoković US open Foto: Profimedia/AFP

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković neće moći da igra na Mastersu u kanadskom Montrealu ako ne bude vakcinisan protiv korona virusa, a to je najavio i direktor turnira nedavno.

Ipak, ono što dodatno ukazuje na to da će Novaku biti zabranjeno da igra i na US openu, jeste i činjenica da je u poslednjih nekoliko nedelja došlo do porasta broja novozaraženih u Severnoj Americi, te će se zbog predstojećeg Mastersa u Montrealu Kanada uvesti pooštravanje mera na aerodromima.

Naime, Kanadska vlada je zbog predstojećeg Mastersa u Montrealu najavila da će na aerodromima uvesti nasumične brze testove na korona virus. Testirale bi se sve osobe koje avionima stignu na teritoriju Kanade. Oni koji budu pozitivni biće poslati u izolaciju, koja će trajati 10 dana.

Kanadska vlada je upozorila tenisere da se testiraju pre ulaska u ovu zemlju kako bi izbegli neprijatne situacije.

Navodi se da neće biti izuzetaka za ulazak u Kanadu i SAD i da će samo vakcinisani strani državljani moći da uđu na teritoriju ove dve zemlje.

Masters u Montrealu je na programu od 5. do 14. avgusta, a potom sledi Ju-Es open, koji će biti održan od 29. avgusta do 11. septembra.

Pošto je vremena sve manje, a ne postoji nikakava najava da će mere biti popuštene, već samo pooštrene, gotovo je nemoguća misija da ćemo Novaka Đokovića gledati u Njujorku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA