Amerika staje uz Đokovića: Potomak Džona Kenedija apeluje na Bajdena da ga pusti na US open

Sve su glasniji pozivi da se Novaku dozvoli da igra u Njujorku

  • 28
Navijači Novak Đoković doček Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Sve su manje šanse da Novak Đoković zaigra na US openu kako vreme odmiče, ali dokle god i zvanično to ne bude objavljeno, nada i dalje tinja, što se vidi i kod samog Novaka, koji vredno trenira na betonskim terenima i čeka pozitivne vesti iz Amerike.

Ljubitelji tenisa negoduju zbog toga što će zbog politike SAD prema nevakcinisanim strancima biti uskraćeni za učešće verovatno najboljeg igrača svih vremena, aktuelnog šampiona Vimbldona, koji bi u Njujorku mogao da juri i Grend slem rekord.

Pokrenuta je peticija koju je potpisalo preko 40.000 ljudi, Srbi iz Čikaga su se takođe digli i poslali pismo Džou Bajdenu, kao i članovima njegove administracije koji bi mogli da pomognu, a uz Novaka je stao i potomak čuvenog Džona Kenedija, Robert F. Kenedi Džunior.

On je na svom profilu na Tviteru, na kojem ga prati 437.000 ljudi, podelio link koji kritikuje politiku Džoa Bajdena i odluku da Novak Đoković ne može da igra na US openu.

- Budite deo akcije, kažite Bajdenovoj administraciji da pusti Novaka da igra na US Openu - bila je njegova poruka.

Video: Novak nastavlja sa pripremom za US open, iako za sada ima zabranu da dođe u Ameriku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA