≫ 

Teniski skandal i novi slučaj dopinga: Igrao u Beogradu protiv Novaka, sada je suspendovan "do daljnjeg"

Slovak se ne miri sa rezultatima testiranja

  • 2
Novak Đoković Andrej Martin Foto: MN Press

Trenutno 204. teniser sveta Andrej Martin, koji je igrao polufinale "Serbia Open 2" turnira u Beogradu protiv Novaka Đokovića, suočio se sa velikim problemom, jer je saopšteno da je u laboratoriji u Torontu jedan njegov doping uzorak bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Sportnet.sk (@sportnet.sk)

Naime, posle testiranja, Međunarodna teniska federacija obavestila je Teniski savez Slovačke, ujedno i saopšivši da se tridesetdvogodišnji teniser suspenduje do daljnjeg. Oni navode da je teniser bio pozitivan na doping testu obavljenom 7. juna na čelendžeru u Bratislavi.

Prethodno je slovački teniser bio "negativan" na testiranju na Rolan Garosu, 17. maja, tokom kvalifikacija.

Povodom celog slučaja oglasio se i teniser i istakao da mu nije jasno zašto je takav rezultat testa.

- Od najmlađih dana, roditelji su me učili da budem pošten i u sportu i u životu. Uvek sam to i bio, ljudi koji me znaju vrlo su svesni koliko osuđujem prevare i laži. Vesti o pozitivnom doping testu su me šokirale. Kategorički odbijam pomisao da sam namerno uzeo nešto sa liste nedozvoljenih supstanci. Koristim vrlo malo suplemenata i nisam ih menjao u poslednjih pet godina. Uvek sam pošteno pristupao treninzima i mečevima, jer sam smatrao da se samo poštenjem i može doći do istinskog pobednika. Zato i najoštrije osuđujem sve zabranjene metode "popravljanja" sportskih rezultata. Cela ova situacija mi je neshvatljiva, tim pre što sam tokom cele karijere uradio na desetine testova i nikada nisam ni sumnjao da će svaki put rezultat biti negativan - rekao je Andrej Martin za slovački portal "Sportki".

Video: Novak se obrće i okreće kao centrifuga: Pogledajte njegov trening kapuere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA