≫ 

Bravo, Hamade! Međedović pokupio skalp karijere, razbio Top 100 igrača i prvog nosioca na Čelendžeru!

Ovo je bilo potrebno srpskom predstavniku!

  • 3
Hamad Međedović, srpska teniska nada Foto: MN Press

Srpski teniser Hamad Međedović napravio je veliko iznenađenje na Čelendžeru u Grodžisk Mazovjeckiju (Poljska) pošto je savladao domaćeg tenisera i člana Top 100 na ATP listi, Kamila Majžaka sa lakih 6:4, 6:2 na startu takmičenja.

Veoma težak žreb u Poljskoj je dobio mladić iz Srbije, odmah mu se ukazao 87. igrač planete i prvi nosilac turnira. Sve moguće kladionice i prilike su bile protiv njega, ali je on uspeo da se izbori sa velikim zadatkom i ostvari verovatno najveću pobedu u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Majžak je tri puta bolje rangiran od Hamada, ali je Hamad tri puta bolje igrao od njega u prvom kolu turnira i dalji uspeh na ovom takmičenju mogao bi da mu omogući prvi ulazak u Top 250 na svetu.

O tom potom, a Međedović je pokazao jednu zrelu igru, psihičku stabilnost da prevaziđe neke gubitke i nastavi dalje.

Tako je u prvom setu došao do brejka za 2:0, ali je odmah pretrpeo ribrejk. Nije se osvrnuo, već je nastavio da čuva svoj servis sve do 10. gema kada je napao Poljaka i zadao mu ključni udarac za vođstvo od 1:0.

Kada Majžak nije došao do prednosti u trećem gemu drugog seta i kada je srpski predstavnik uspeo da izdrži nalet, sve je po Poljaka palo u vodu.

Titula na ovom Čelendžeru bi mu omogućila prvi ulazak u Top 200 igrača ATP liste, ali do tog uspeha je još uvek dalek put.

U osmini finala će Hamad igrati protiv pobednika duela Robina Hasea i Kaspera Zuka.

Video: Novak se obrće i okreće kao centrifuga: Pogledajte njegov trening kapuere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA