≫ 

Ćorić osvojio Masters u Sinsinatiju: Ono što nije Borna uspeo protiv Novaka, ostvarilo mu se protiv Cicipasa!

Veliki povratak na veliku scenu

  • 4
Borna Ćorić Foto: Tanjug/AP

Hrvatski igrač Borna Ćorić, posle godina mučenja sa povredama i formom, uspeo je ponovo da pojača do maksimuma i veliku priču zaključi prvom Masters titulom. On je u finalu Sinsinatija savladao Stefanosa Cicipasa sa 7:6(0), 6:2 i tako potvrdio povratak u sam vrh svetskog tenisa.

Ćorić nije imao prevelikih želja osim da ga ne zadese ponovo povrede i da opstaje što duže u epicenteru dešavanja "belog" sporta.

Pre četiri godine je imao priliku da u Šangaju dođe do svog Mastersa, najvećeg trofeja pored dve titule koje je već osvojio na ATP turu.

Tada ga je zaustavio Novak Đoković, ali je sada bio bolji od Cicipasa koji je ponovo imao svoje momente, a to je Grka i koštalo u ključnim momentima.

Užasno nesigurno je ušao u meč protiv sedmog na svetu, kao da nije bio svestan  da je do tog momenta naređao veoma kvalitetne igrače uključujuči i samog Rafaela Nadala.

Posle 0:3, korak po korak, gradio je igru i uspeo da se vrati na 4:4, da izvrši totalni pritisak na Cicipasa na kojeg se tada prelelila nervoza. Sve je kulminiralo u taj-brejku gde Grk nije uspeo da uzme niti jedan poen.

Značajno je takav razvoj događaja uticao na Stefanosa koji je bio u sve goroj poziciji, da je na kraju pretrpeo i težak poraz.

Video: Nolemanija na oproštaju vaterpolista, igrači Italije se slikali sa teniskim asom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA