Nepravda prema Novaku se nastavlja: Cicipas ga opet prestigao na ATP listi, nestvaran skok Ćorića!

Đoković je zadržao šesto mesto, pošto je Kasper Rud pao za dve pozicije

  • 18
Novak Đoković, Stefanos Cicipas Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

ATP lista posle Mastersa u Sinsinatiju, donosi nam nekoliko promena u Top 10. Novak Đoković je ostao na šestom mestu, s tim da je sada ispred Kaspera Ruda, koji je sa pete pao na sedmu poziciju, dok je Stefanos Cicipas napredovao za dva mesta i pretekao i Đokovića i Ruda zbog plasmana u finale Sinsinatija i ponovo je peti reket sveta.

Desile su se još dve promene. Feliks Ože Alijasim je sa devete skočio na osmu poziciju, a u Top 10 je od ove nedelje i Kameron Nori, koji je takođe skočio za jednu poziciju.

Iz Top 10 je posle dugo vremena ispao Andrej Rubljov, koji je sa osme pao na 11. poziciju.

Ipak, najbolja priča nedelje je hrvatski teniser Borna Ćorić, koji je osvojio svoj prvi Masters u karijeri, a pri tom je nanizao pobede protiv ozbiljnih rivala - Nadala, Bautiste Aguta, Ože Alijasima, Norija i na kraju Cicipasa.

On je sa zarađenih 1.000 bodova skočio za čak 123 mesta na ATP listi i sada je 29. reket sveta i biće nosilac za US Open.

Aleksander Zverev zbog povrede nije mogao da brani titulu u Sinsinatiju, pa je izgubio 1.000 bodova i sada je Nadal na korak od toga da ga pretekne, jer Zverev ima samo 130 bodova više. Nije se u Sinsinatiju proslavio ni Medvedev, koji će sigurno ostati bez prvog mesta ukoliko ne odbrai titulu na US openu.

US open počinje 29. avgusta, a po svemu sudeći Novaka Đokovića i defnitivno nećemo gledati u Njujorku, pošto još nije promenjena politika Amerike oko ulaska u zemlju nevakcinisanih stranaca.

Novak trenutno ima 4770 bodova, a ukoliko i definitivno ne bude mogao da igra na US openu, čeka ga novi pad i imaće 1.200 bodova manje.

Video: Đoković zagrmeo jako sa vaterpolistima: A sad, adio i ko zna gde, i ko zna kad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    22. avgust 2022 | 07:41

    Ili si prvi ili tamo neko mjesto, zar je uopste bitno koje? A bjce Nole opet prvi ako Bog da!

  • Veca

    22. avgust 2022 | 08:28

    Ma sta ga briga lista, covek nece da se vakcinise i sta je sporno. Pametan cuva svoje zdravlje.

  • Vojislav

    22. avgust 2022 | 08:12

    U cemu je nepravda? On jednostavno ne igra, nece da ispuni uslove da bi igrao po pravilima koja vaze za sve ostale i zbog toga pada na listi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA