≫ 

Đere će igrati za titulu u Americi: Laci slomio protivnika za prvo ATP finale na betonu!

Prava forma pred US Open!

  • 0
Laslo Đere Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u finale Vinston Sejlema! Laci je kroz veliku bitku i dva taj-brejka uspeoa da savlada Mark-Andrea Heslea 7:6(3), 7:5(5) i prvi put će igrati za jednu titulu na betonskoj podlozi!

Đere je, inače, poznat kao izraziti šljakaš, a to i njegovi naleti na tom polju i dokazuju nakon dve titule i jednog finala. Ipak, pokazao je da je više od specijaliste za jednu podlogu, te će tako imati priliku da se bori za treći ATP trofej u karijeri.

Pre Vinston Sejlema je osvojio Rio de Žaneiro i Sardiniju, a prošle godine je posle preokreta poražen u Kaljariju od Lorenca Sonega. Sada će za tu treću titulu imati popravni u Sjedinjenim Američkim Državama.

U pravo vreme stiže ovo krunisane, tačno pred početak US Opena, tako da apetiti na poslednjem Grend slemu u sezoni zasigurno rastu.

Borba protiv Švajcarca Heslera, 102. na svetu, bila je ubitačna i trajala je dva sata i 20 minuta, a srpski predstavnik je bio najbolji kada je to bilo potrebno.

Protivnik je u prvom setu propustio svoje šanse, Đere je spasao sve četiri brejk prilike, a onda je kroz taj-brejk prelomio u prvoj deonici.

Nisu prošle dve set lopte za Heslera u 10. gemu, preživeo je prvi veliki nalet Đere, te je nadjačao protivnika kasnije i obezbedio četiri set lopte. Treća je iskorišćena.

Već u drugom setu, Švajcarac nije imao šansi, iako je uspeo da preživi čak šest meč lopti u još jednom uzbudljivom 10. gemu.

Dogurao se do novog taj-brejka, spasao usput sebe još jednom provalije u 12. gemu, ali je nadmudrivanje zavrženo 10 minuta kasnije.

Laslo će se za vrednu titulu boriti protiv Adrijana Manarina, iskusnog Francuza koji je svoj put do finala našao preko Botika Van De Znadšlupa, drugog nosioca na turniru.

Video: Nolemanija na oproštaju vaterpolista, igrači Italije se slikali sa teniskim asom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA