Srbi pred US Open: Novak stoji i gleda, ostala četvorica iz Top 100 na đavolski teškim ispitima u Njujorku

Biće teško, ali nada u iznenađenja uvek postoji

  • 0
Novak Đoković i Filip Krajinović protiv hrvatskog dubla Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković definitivno neće učestvovati na US Openu zbog politike tamošnjih vlasti da ne dozvole nevakcinisanim strancima da uđu u zemlju, pa će Srbija u glavnom žrebu muškog dela turnira imati četiri predstavnika.

Naša zemlja će se najviše pouzdati u Miomira Kecmanovića koji je 36. na svetu, poznat kao odličan igrač na betonu.

Miša ima dobar uvodni žreb pošto igra protiv mladog Lernera Tiena koji je dobio vajld kartu za ušešće, ali bi po projektovano mogao direktno na Rafaela Nadala u trećem kolu. Tu bi, ukoliko bi učinio veliko iznenađenje, ujedno učinio i veliku uslugu Novaku pošto bi sprečio Španca da jurne ka novoj Grend slem tituli i prvom mestu na ATP listi.

Između duela sa Tienom i Nadalom, protivnik bi mu bio pobednik duela Taroa Daniela i Rišara Gaskea.

Miomir Kecmanović Foto: AP/Tanjug

Druga uzdanica na turniru je Filip Krajinović koji na takmičenje dolazi sa 44. svetske pozicije.

Fići, za raliku od Kecmanovića, ni prvo kolo nije za šalu. Odmah će igrati protiv nosioca Aleksa De Minaura, a onda protiv pobednika duela nezgodnog Jiržija Lehečke i Kristijana Garina. Dalje bi to, projektovano bio Pablo Karenjo Busta, tako da je jasno koliko težak put očekuje drugog srpskog predstavnika.

Srbija bi mogla da se nada proboju Lasla Đerea koji je dokazao da rezultate pravi i liše šljake. Laci je ostvario veliki napredak, došao do 64. mesta na ATP listi, a ukoliko bi osvojio Vinston Sejlem (pošto je ušao u finale), stigao bi i nadomak Top 50.

Laslo Đere Foto: Profimedia

Ta nada bi mogla da se ostvari samo ukoliko Đere napravi veliko iznenađenje već u prvoj rundi u kojoj igra protiv devetog nosioca Andreja Rubljova. Ni njega nije žreb poslužio, pa i da padne Rus, morao bi da padne bolji iz duela Sonvu Kvona i Fernanda Verdaska, a onda i projektovani Denis Šapovalov koji je redovno pravi dobre rezultate na betonu.

I na kraju, tu je i Dušan Lajović od kojeg se očekuje da konačno počne da stabilizuje rezultate i igru. Ima Duci vremena da se vrati u kolosek, još uvek je u Top 100 (88. pozicija), ali odmah će biti na teškom ispitu US Opena gde ga očekuje domaćin Dženson Bruksbi.

Ni njega, kao ni preostale srpske predstavnike, nije poslužio žreb, jer bi u slučaju da prođe Amerikanca igrao protiv Borne Ćorića ili Enca Kokoa, a korak dalje bi to verovatno bio mladi princ svetskog tenisa, Karlos Alkaraz.

Sve u svemu, nada u iznenađenja postoji, ali se nikome od prisutna četiri srpska tenisera nije sreća naklonila, svi će morati na preteške testove ukoliko i posmile o eventualnom četvrtom kolu.

Realnost je da Srbija neće moći da računa na siguran uspeh jer Novak nije prisutan, ali se može nadati da će preostali uraditi sve što je u njihovoj moći da naprave senzaciju i izbace Nadala ili Alkaraza.

Video: Novak stigao u Arenu: Svi su u delirijumu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA