≫ 

Šteta! Đere skoro četiri sata mučio Rubljova, "za dlaku" mu izmakla senzacija u 1. kolu Ju-Es Opena

Rus, na kraju, bolji, mirniji, koncentrisaniji

  • 0
Laslo Đere Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo, a bio je na pragu velikog iznenađenja u 1. kolu Ju-Es Opena protiv favorizovanog Andreja Rubljova. Na kraju, posle velike borbe koja je stala u tri sata i 44 minuta, srpski predstavnik poražen je u pet setova - 6:7, 3:6, 6:3, 6:4, 4:6.

Uspeo je Đere svojski da namuči 11. igrača na ATP listi, da se pridigne posle 0:2 u setovima i uzvrati istom merom, veže dva seta i uvede meč u dramatičan tok i dođe na prag senzacije.

Rubljov je bio žestoko uzdrman, ali je i tada pokazao zbog čega je među najboljima na svetu. Održao je stabilnost kada je Đere bio na vrhuncu naleta, obuzdao najjači udar srpskog tenisera i imao dovoljno pribranosti da dovrši šosao u svoju korist.

Peti set bio je priča za sebe...

Rubljov je prvi uspeo da dođe do brejka, poveo je 4:2, no Đere je i tada bio čeličnih nerava i rešen da skupo proda kožu u Njujorku. Srbin je uzvratio ribrejkom, potom uveo set u egal (4:4), ali tu je izgubio snagu i gorivo za dalju borbu, tu je bio početka kraja.

Rubljov je bio miran na svom servisu, uzeo gem za 5:4 i prebacio ogroman pritisak na protivnika koji, nažalost, nije bio sovoljno snažan da sve to izdrži. Rus je profitirao na nešto lošijem pristupu Đerea u gemu odluke, uspeo da uzme novi brejk i dođe do teške pobede i prolaza u drugo kolo poslednjeg Grend Slema sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA