≫ 

Nadal sprečio veliki šok, pa krvav završio posao za 3. kolo US Opena

Špancu stradao nos tokom 4. seta protiv Fonjinija

  • 5

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u 3. kolo US Opena, ali je morao da "iskrvari" za pobedu nad Fabiom Fonjinijem u svakom smislu - 3:1 ( 2:6 6:4 6:2 6:1)!

Najpre zbog očajne partije u prvom setu, zatim i zbog peha koji je Španca zadesio u psolednjem. Naime, sam sebe je nehotice udario u lice, okrvario je nos i igra je morala da bude prekinuta na nekoliko minuta.

Rafa u tom prvom setu nije ličio na sebe. Ostavrio je samo tri "vinera", izgubio je servis u 3. gemu, zatim još jedna pred kraj. Činilo se da ćemo videti veliki šok i možda petu pobedu Fonjinija u njihovom međusobnom duelu, ali...

Drugi set je doneo neverovatnu igru, jer smo u prvih pet gemova videli isto toliko brejkova. Fonjini je bio taj koji je bolje izašao iz svega, poveo je sa 4:2 i koračao je ka drugom setu. Ipak, Nadal vraća brejk, izjednačuje na 4:4, potom uzima još jedan za 6:4.

Fonjini je u 3. setu još davao znake života. Izgubio je servis, zatim napravio ribrejk, a onda je pao i dozvoilio Rafi da veže još dva brejka i povede sa 2:1 u setovima. U četvrtom nije bilo nikakve drame, sem tog pomenutog prekida zbog krvavog nosa.

Nadal će u narednom kolu igrati protiv Francuza Rišara Gaskea koji je u četiri seta bio bolji od srpskog tenisera Miomira Kecmanovića.

Video: Snimak momenta kada Nadal napušta i odustaje od Vimbldona: Novakova slika s peharom mu iznad glave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    2. septembar 2022 | 07:22

    Sad će jedan da mu bez borbe preda meč, drugi će da dobije Koronu a treći će pasti na doping testu i eto njega u Finalu.

  • Lord

    2. septembar 2022 | 07:26

    Je l' isso u wc izmedju setova? Naravno da jeste,sve je jasno...

  • Tihi

    2. septembar 2022 | 09:18

    Kakav folirant

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA