≫ 

Ludilo! Kirjos izgubio od Rusa s kojim se prozivao, a onda je Nik napravio opšti haos na kraju meča!

Nik nije mogao da podnese poraz dostojanstveno

  • 7

Rus Karen Kačanov napravio je uspeh karijere, pošto je u pet setova, posle epske bitke, savladao Nika Kirjosa sa 3:2 (7:5, 4:6, 7:5, 6:7, 6:4) i plasirao se u svoje prvo polufinale Grend slema.

Kačanov će u borbi za prvo finale Grend slema igrati protiv Kaspera Ruda.

Pobeda ruskog tenisera došla je kao veliko iznenađenje, jer je Nik Kirjos važio za velikog favorita.

Međutim, Kačanov je i u prošlosti znao kako da pobedi Nika, a imali su takođe i jedan epski duel na Australijan openu u pet setova, tako da se znalo da Australijanca ne čeka lak posao.

Takođe, imali su svojevremeno i rat na Tviteru, gde ga je Kačanov zamolio da pokaže respekt prema Matsu Vilanderu, ali je to samo još više razbesnelo Nika, koji je zbog toga nastavio da ga proziva još više.

Kirjosa su na kraju poraza koštali loši gemovi u ključnim momentima meča. Iako je često svoje servis gemove dobijao uglavnom lako, u prvom i trećem gemu je poklekao u momentima kada je servirao za tajbrejk, pa je Kačanov dva puta na identičan način došao do setova.

Uspeo je Nik da dođe do svojih setova u drugom i trećem, u drugom posle jednog brejka, a u četvrtom je presudio tajbrejk, koji je Australijanac odigrao sjajno i dobio ga sa 7:3.

Kada je delovalo da psihološka prednost prelazi na njegovu stranu, Nik je već na startu petog seta pretrpeo brejk. Ispostavilo se da je to bio i ključni momenat meča, jer kasnije nije uspeo da vrati brejk, iako je imao dve šanse u drugom i četvrtom gemu petog seta.

Na kraju, sportski je čestitao rivalu, a onda napravio opšti haos na terenu, jer je počeo da lupa rekete koji su mu ostali u torbi i nije uspeo da podnese poraz dostojanstveno.

Pogledajte i sami kako je to izgledalo:

U preostala dva četvrtfinala Andrej Rubljov igra protiv Frensisa Tijafoa, a Janik Siner protiv Karlosa Alkaraza.

Video: Kirjosov raj na zemlji na Bahamima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    7. septembar 2022 | 07:56

    Koja bi fora bila da u finalu igraju dva rusa a ženskoj konkurenciji da osvoji beloruskinja🤣

  • Aco

    7. septembar 2022 | 08:12

    Ovaj turnir bi Novak osvojio sa jednom rukom. Na zalost politika mu ne dozvoljava da vec sada bude apsulutni rekorder. Al ima vremena, inat je cudo!

  • Zoran

    7. septembar 2022 | 08:28

    Napred Baćuška udri prolupane Anglosaksonsce i njihove dođoše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA