≫ 

Alkaraz je čudo! Preživeo meč loptu i u meču godine savladao Sinera: Bitka za 1. mesto je nikad luđa

Duel je trajao čak pet sati i 18 minuta

  • 7
Janik Siner, Karlos Alkaraz, US Open Foto: AP/Tanjug

Karlos Alkaraz se plasirao u svoje prvo polufinale Grend slema, pošto je u neverovatnom meču pobedio Janika Sinera sa 3:2 (6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3). Meč je trajao više od pet sati, a na kraju je mladi Španacdošao do treće pobede nad Sinerom u njihovom petom međusobnom duelu i osvetio mu se za poraz na Vimbldonu ove godine u još jednom vrhunskom meču.

Deluje da smo dobili rivalstvo za narednih 10 godina, koje će odmeniti Đokovića i Nadala kada budu odlučili da se penzionišu.

Ovom pobedom je Alkaraz je sačuvao šansu da se domogne prvog mesta na ATP listi, a ko će biti novi teniski kralj, zavisiće od polufinalnih duela, gde se Alkaraz sastaje sa Frensisom Tijafoom, a Kasper Rud sa Karenom Kačanovim.

Alkarazu i Rudu pobeda na US openu donosi i prvo mesto. Do prvog mesta može i Nadal, ukoliko bi i Alkaraz i Siner ostali bez finala.

Prvi set doneo je veliku razmenu brejkova na startu, da bi potom u završnici Alkaraz zaigrao kvalitetnije i dva puta zaredom oduzeo servis Sineru i došao do vođstva.

Ipak, u drugom je Siner prvi uzvratio, da bi potom u momentu kada je servirao za set Alkaraz uspeo da napravi brejk. Potom je Alkaraz imao čak četiri set lopti u momentima kada je Siner servirao za ostanak u setu i tajbrejk, ali ih nije iskoristio.

Usledila je drama u tajbrejku, gde su i Siner i Alkaraz propustili set lopte, a onda je Siner iskoristio novu i došao do izjednačenja.

Janik Siner, Karlos Alkaraz, US Open Foto: AP/Tanjug

I treći set je doneo nešto slično. Alkaraz je prvi napravio brejk, uzvratio je Siner, potom je ponovo Alkaraz napravio brejk i došao u situaciju da servira za set, ali je tada Siner napravio brejk, a onda ga dobio sa neverovatnih 7:0 i poveo sa 2:1.

Delovalo je da je Alkaraz izgubljen u četvrtom setu, servirao je za meč, imao je i meč loptu, ali je nije iskoristio. Alkaraz se volšebno izvukao i potom dobio set i uveo meč u peti set.

Imao je Siner brejk prednosti i u petom setu, ali je odmah uspeo da uzvrati Alkaraz. Potom je pri rezultatu 4:3 Alkaraz napravio brejk i došao u situaciju da servira za meč. Došao je do meč lopte i odmah je iskoristio.

Podsetimo, Alkarazu i Sineru trijumf na US openu donosi i prvo mesto na ATP listi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxxl

    8. septembar 2022 | 09:08

    Ova dvojica su buducnost svetskog tenisa,ali naravno prvo ce morati da sacekaju da Nole poobara sve rekorde i postane i zvanicno GOAT,ako mu dozvole da igra.

  • Jovan

    8. septembar 2022 | 09:12

    Nikad smešniji open do sada...

  • Tihi

    8. septembar 2022 | 09:15

    Na AO ce videti ko je prvi reket.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA