≫ 

Telegraf se uverio: Španci brzo zaboravili Nadala, pred meč sa Srbijom poručuju - Mi imamo broj 1!

Karlos Alkaraz je nova teniska zvezda u Španiji

  • 2
Karlos Alkaraz Foto: Telegraf

Ovih dana vlada prava ludnica u Španiji zbog informacije da je mladi Karlos Alkaraz prvi teniser sveta. On će predvoditi njihovu selekciju u Dejvis kup grupi protiv reprezentacije Srbije i svi pogledi su usmereni upravo ka njemu.

Telegraf se u Valensiji uverio da je tek 19-godisnji Španac postao heroj nacije posle Grend slem titule na US Openu.

Glavne pokrajinske i gradske novine Levante nigde ne pominju izostanak prekaljenog Rafaela Nadala, ne tiče ih se ni što Novak Đoković nije stigao sa Srbijom - samo je Alkaraz u fokusu.

On će zajedno sa Albertom Ramosom, Robertom Bautistom Agutom i ostalim saigračima pokušati da opravda ulogu favorita u grupi i plasira se na završni turnir koji se takođe igra u Španiji, u Malagi.

U intervjuu je naveo da mu niko nije poklonio prvo mesto, već da se sam radom i trudom našao na vrhu ATP liste.

Uz to, napominje da je pobedio i Rafu i Novaka, a da mu je san da odigra protiv Rodžera Federera kako bi savladao čitavu postavu velike trojke.

Karlitosov trener i proslavljeni teniser, Huan Karlos Ferero, smatra da je ovo tek 60 odsto onoga što njegov pulen ima da ponudi.

Telegraf će narednih dana, ekskluzivno iz Valensije, pratiti događaje iz grupe B Dejvis kupa, gde se nalaze Srbija, Španija, Kanada i Južna Koreja, a na programu upravo sutra imamo okršaj Srbije i Španije.

Video: Alkaraz osvojio US Open i postao broj 1!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ej

    13. septembar 2022 | 20:55

    Moze da bude broj 1 kad Noletu ne daju da igra na pola turnira. 😊

  • Ivan

    13. septembar 2022 | 23:55

    Raskantace nas furija bez poraza u mecu, cak Alkazar ne mora ni da igra, treba se usredsrediti na mec sa Kanadom, mada smo i tu u podredjenom polozaju u odnosu na Oze Aljesima i Sapovalova, ali mozemo da se nadamo nekom iznenadjenju, i plasmanu na finalni turnir, gde ce im se Nole pridruziti, i gde ce nam sanse porasti, ali realno u ovoj grupi smo tek treca reprezentacija, nedovoljno. U svakom slucaju prilika za Kecmanovica da se dokaze, da na njega moze da se racuna, mozda moze da pokusa da iznenadi Alkazara, koji je ispraznjen i fizicki i emotivno posle osvajanja US Opena, ako pomenuti bude igrao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA