≫ 

Alkaraz postao broj 1, pa odmah šokantno pao pred svojima: Srbija posmatra, Kanada izjednačila protiv Španije!

Umesto odgovora, dobili smo indisponiranog Alkaraza koji je totalno potonuo u trećem setu i dopustio da Kanađani dođu na 1:1 nakon što je Roberto Bautista Agut bio bolji od Vaseka Pospišila. Odlučiće dublovi

  • 1
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Samo što je proslavio dolazak na vrh ATP liste, Karlos Alkaraz je poražen u prvom meču nakon velikog uspeha. Tek 19-godišnji šampion US Opena je došao u Valensiju kako bi branio boje svoje zemlje, ali je poražen od kanadskog predstavnika Feliksa Ože Aliasima posle preokreta 6:7, 6:4, 6:2 pa je sada u međusobnom skoru dve Dejvis kup reprezentacije 1:1.

Dubl meč će odlučiti ko će do pobede u meču Španije i Kanade, a ovo dakako interesuje selekciju Srbije koja je na startu grupe poražena upravo od Španaca 3:0, a onda je sa 2:1 bila bolja od Južne Koreje.

Sada čeka rasplet sa Kanađanima koji su takođe bili jači od Korejaca sa 2:1, a dve od pomenute četiri reprezentacije će na završni turnir Dejvis kupa koji se igra u novembru u Malagi.

Alkaraz je definitivno doživeo premor i emotivno pražnjenje nakon US Opena i dospeća na poziciju broj 1 svetskog tenisa. Svi su u Valensiji jedva čekali da ga vide na terenu, iako je on preskočio okršaj sa Srbijom. Hteo je da odmori, ali smo posle prvog seta videli jednu sigurnu igru Aliasima koji je pokazao da i sam pripada vrhu "belog" sporta.

Mučio se Karlitos od samog starta, nije uspeo da prelomi protiv Feliksa koji je pritiskao i koristio njegove padove, a onda je u 12. gemu imao i set loptu. Ipak, Španac je na energiju zemljaka uspeo da se izvuče, da uzme taj-brejk i da ipak primiri situaciju.

To je bio prividan momenat vođstva, jer je Ože Aliasim krenuo ozbiljno da udara, dopustio samo jednu brejk loptu sredinom drugog seta, a onda i sam oduzeo servis protivniku kada je to bilo najpotrebnije.

Umesto odgovora, dobili smo indisponiranog Alkaraza koji je totalno potonuo u trećem setu i dopustio da Kanađani dođu na 1:1 nakon što je Roberto Bautista Agut bio bolji od Vaseka Pospišila. Odlučiće dublovi.

Video: Ćao nema više: Federerov oproštajni govor sa kraja karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤣🤣🤣

    17. septembar 2022 | 06:12

    Broj 1 je trenutno na 7 mestu zbog ovogodišnjoj administrativnih igara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA