≫ 

Nadal dobio "kraljevsku" nagradu u domovini i poručio: "Daleko sam od završetka karijere"

Španac ne namerava da skoro ode u penziju

  • 3
rafael nadal Foto: twitter/ReutersSports

Najbolji španski teniser i čovek sa najvećim brojem Grend Slem titula Rafael Nadal, poručio je da ne namerava u skorije vreme da se penzioniše. Rafi je u utorak ukazana velika čast, lično iz ruku kralja Felipea IV je primio priznanje za grandioznu karijeru, za učinjeno na terenu i doprinos van njega, što je dalo impuls "Biku sa Majorke" da otkrije svoje ambiciozne planove za naredne godine.

- Nadam se da ova nagrada nije data misleći da je moja karijera gotova. Daleko od toga, to mi nije namera - poručio je Nadal tokom svečanog prijema kod Kralja.

Nadal je ove sezone osvojio Australijan open i Rolan Garos, istina mučio se i sa povredama, ali generalno gledano uspeo je u nameri da održi primat u Grend slem trci sa Novakom Đokovićem. To je borba koja trenutno zaokuplja najveću pažnju teniskog sveta.

- Bila je ovo drugačija i komplikovana godina. Osim povreda, bilo je tu i nekih ličnih vesti - rekao je Rafa aludirajući na komplikacije pri porođaju njegove supruge.

Na nedavnom US openu je Rafa izgubio u osmini finala od Frensisa Tijafoa i tako propustio priliku da pobegne našem asu.

- Ravnoteža je sve u životu. Kada stvari idu dobro, ne treba da mislite da ste Supermen, a kada ide loše, ne gledajte sebe kao da ste najgori na svetu - rekao je Nadal u obraćanju studentima.

Video: Snimak momenta kada Nadal napušta i odustaje od Vimbldona: Novakova slika s peharom mu iznad glave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    21. septembar 2022 | 06:35

    Колико допинга има још који није пробао... знатижељан је...

  • Mihailović

    21. septembar 2022 | 06:43

    Kakva borba sa Đokovićem kad od 4 GS nisu mu dozvolili da igra 2 GS...

  • Pera

    21. septembar 2022 | 05:42

    Nadala antidoping komisija nije kontrolisala od 2009e zbog zabrane Španija da to uradi! Nadal je najveća sramota svetskog sporta i svetskih sportskih organizacija ikada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA