Berdih nahvalio Federera: "Rodžer ostavio jači trag od Đokovića i Nadala"

Češki teniser smatra da broj Grend slem titula nije merilo za najbolje

  • 2
Tomas Berdych Tomas Berdih Foto: Profimedia/PASCAL GUYOT/AFP

Nekadašnji četvrti reket sveta, Tomaš Berdih pričao je o odlasku Rodžera Federera u penziju i tom prilikom analizirao veliku trojku. 

Naime, on je u intervjuu za češki „Idnes“, dao zanimljivu prognozu raspleta trke Rodžera Federera, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

- Oni koji žele da porede najveće asove kroz brojke uvek će naći različite argumente za razne igrače. Možda je broj Grend slem titula najobjektivnija mera, ali opet imate sportiste koji su ostavili veliki trag. Mislim da će Federer imati jači trag od Đokovića. On je veća ikona i od Nadala. Možda baš zato što je započeo tu veliku eru. To što je uradio za tenis ne može biti nadjačano bilo kojim rezultatima, smatra Berdih.

Berdih je potom nastavio pohvale na račun Švajcarca.

- Ima mnogo onih koji su počeli da prate tenis ili da ga igraju zahvaljujući njegovim veštinama na terenu. To ga čini superiornijim u odnosu na ostale. Mada razumem ako neko od navijača nađe nešto posebno i u Nadalu, Đokoviću ili u drugim igračima, dodao je Tomaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AAT

    2. oktobar 2022 | 10:21

    Scalp ima pravo na svoje misljenje I to je dobro, ali mama I tata te nisu naucili jednu vaznu stvar, a to je da velicanjem jedne osobe nemas pravo da umanjujes dostignuca druge. Imas pravo da imas svog omiljenog tenisera, ali sve ostalo je neprimereno.

  • Boža zemunac

    2. oktobar 2022 | 10:27

    Nikada ti nećeš biti ni približno kao Novak Đoković.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA