≫ 

Đokoviću lakši trening na startu Astane: Novak za sat vremena počistio svoju redovnu mušteriju!

Može li brže od ovoga?!

  • 4
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u turnir u Astani ušao je na pravi mogući način - demolirao je čileanskog predstavnika Kristijana Garina 6:1, 6:1 za samo sat vremena i nastavio niz pobeda koji traje još od starta takmičenja u Tel Avivu gde je uzeo titulu.

Garin je neko ko idealno leži Novaku sa svojim stilom igre, jednostavno se Đokovićev kvalitet najjasnije vidi protiv tipova igrača kao što je Čileanac. Brzo, lako, bez problema, i to već četvrti put u međusobnim duelima.

Naredni protivnik Đokoviću biće Holanđanin Botik Van De Zandshulpa.

Čini se da Srbin tek hvata zalet, a Garin je taman došao kako bi se uigrao za nešto sporiju podlogu od one u Tel Avivu.

Šta reći za ovaj performans?

Samo 62 minuta i gotova priča na samom startu uz dva izgubljena gema.

Novak se nije susreo niti sa jednom brejk loptom, samo jednom sa djusom na svom servisu, a u prvom setu upravo na svom servisu je izgubio samo jedan poen.

Totalna dominacija se ogleda i u 81 odsto osvojenih poena nakon prvog servisa, ali i 86 odsto nakon drugog.

Sa druge strane, Garin je gubio svaki drugi poen kada uspešno iz prve servira, dok je 2/3 poena gubio ukoliko ubaci iz drugog puta.

Iskorišćeno je 5/8 brejk lopti, pa kada se pogledaju svi parametri, krajnje je jasno zbog čega je ishod ovakav kakav jeste.

Garin je gubio servis u prvom (1:0), petom (4:1) i sedmom gemu (6:1), a onda nastavio isti trend u drugom setu kada je pretrpeo brejkove u četvrtom (3:1) i šestom gemu (6:1).

Sve u svemu, Đoković je lako stigao do drugog kola gde će igrati protiv Van De Zandshulpa, a ukoliko slavi, naredni protivnik bi mu došao iz para Marin Čilić (sa kojim je igrao pre samo tri dana) i Karena Hačanov.

 

TOK MEČA

II SET

6:1 - KRAJ! IDE NOVAK U DRUGO KOLO ASTANE!

5:1 - BREJK! Sasvim jasno... Ide Novak ka pobedi.

4:1 - Evo i potvrde brze. Sada se Srbin više trka sam sa sobom i vremenom, jer bi ovaj meč mogao možda da bude gotov i za manje od sat vremena.

3:1 - LOMI ĐOKOVIĆ GARINA! Iako se učinilo da je Čileanac možda našao privremeni recept, nije iskoristio momenat da se vrati u egal, a to je odmah bilo kažnjeno. Osvojenih poena na drugom servisu je samo 27 odsto, teško se spasavaju brejk lopte i tu je gro problema Novakovog protivnika. Naravno, osim Novaka kao glavnog problema.

2:1 - Vraćamo se rutini. Jedan as uz dva servis vinera za sigurnu priču i novi pritisak na protivnika kojem će uskoro nestati izlaza iz ove situacije.

1:1 - Sprečio je Garin totalni slom jednom hrabrom forhend dijagonalom koja je otklonila brejk loptu Đokovića. Proradio mu je servis i sada je to nešto teže za čitanje Đokoviću, iako se još uvek radi o velikom igračkom jazu.

1:0 - Srpski as je izgubio četiri puta više poena u ovom gemu nego za čitav prethodi set. Ipak, nije bilo brejk lopti, sva komplikacija je stala na djusu, tako da Novak ima uvodno vođstvo.

I SET

6:1 - SET ZA NOVAKA! Samo jedan izgubljen poen na svom servisu, 3/4 realizacija brejk lopti i mnogo bolja igra od protivnika. Đoković već sada može da se okrene ka novom zadatku, naravno, ukoliko nastavi sa ovakvim performansom.

5:1 - Iza nas je samo 19 minuta igre, a Novakov protivnik će servirati za ostanak u prvom setu. Drugačiji ishod ne može ni da bude, jer je Đoković na svoja tri servis gema izgubio samo jedan poen, i to svojom greškom.

4:1 - NOVI BREJK ĐOKOVIĆA! Zaista, nije jasan način kako bi Garin mogao da opstane dugo u ovom susretu. Njegov stil igre je taman takav da Novak može do sutra da igra sa njim i čini se da nikada neće izgubiti set. Sada je, na 15:40, odigran jedan drop udarac koji je ostavio Čileanca bez pomoći.

3:1 - Đoković i dalje bez izgubljenog poena na svom servis gemu. Većinom, poeni su osvojeni zbog dobro prvog servisa (5/5), ali ni drugi ne kasni mnogo (3/3).

2:1 - Sada je Garin osvojio gem bez izgubljenog poena, ali je Novak tri puta poslao lopticu u mrežu pokušavši da agresivnije krene u razmenu i promenu tempa.

2:0 - Potvrda stečenog je usledila prebrzo, iako je 2/4 bila uspešnost ubačenog prvog servisa. Videli smo prvi as od strane srpskog asa i može se reći da nije mogao da poželi bolji start susreta.

1:0 - ODMAH BREJK ZA NOVAKA! Jednostavno, ovo što smo videli sada tačno oslikava ono što smo i u ranijim međusobnim duelima ove dvojice gledali. Đoković je prinudio protivnika na četiri greške i izgubio samo jedan poen nakon razmena. Ne može se od Garina očekivati da servisom reši gem ili čak i poen, tako da bi ovo moglo da bude jedno teško poslepodne za njega.

PRE MEČA

Novak u Kazahstan dolazi sa titulom Tel Aviva i nastoji da poveže dva trofeja pred Masters u Parizu i završni Masters u Torinu. Pre svega toga, mogao bi možda još jedan turnir da se nađe u kalendaru, ali to za sada nije još uvek potvrđeno.

Priča u Tel Avivu je tekla prilično lako za Đokovića, osvojio je takmičenje bez izgubljenog seta, a sada je došao u mnogo jaču konkurenciju gde samo nekoliko tenisera iz Top 10 nisu uzeli učešće.

Velika smotra je počela šokom, jer je odmah ispao prvi reket sveta Karlos Alkaraz, ali tu su još uvek Cicpas, Siner, Rubljov i ostala plejada asova.

Ukoliko savlada Garina, srpski igrač će za protivnika imati Botika Van De Zandshlupa iz Holandije.

Sa Čileancem je Novak uvek lako izlazio na kraj, u sva tri duela je kao od šale dobijao setove, a poslednji njih duel se desio na Vimbldonu prošle godine kada je Srbin slavio sa 6:2, 6:4, 6:2.

Video: Ne mogu da ga zaustave i pored svih zabrana: Novak nakon pobede u Tel Avivu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele

    5. oktobar 2022 | 15:23

    Napred Nole, volimo teee.

  • Mili

    5. oktobar 2022 | 15:54

    Nole je zedan kao lav. Treba mu najmanje osvajanje nekoliko turnira u nizu da se zasiti !

  • Lucifer

    5. oktobar 2022 | 17:22

    I ako ste ga sklonili, gladan je pobeda. Ako bude mogao da igra sve GS eto njega nazad na 1st...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA