≫ 

Đoković ne može da izgubi uz ovakav servis: Nole prejak za 18. igrača sveta, ide u polufinale Astane

A tamo ga čeka bolji iz duela Roberto Bautista Agut - Danil Medvedev

  • 3
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspeo je da se plasira u polufinale ATP turnira u Astani, jer je u dva seta bio bolji od Rusa Karena Hačanova - 6:4, 6:3!

Bio je ovo njihov osmi međusobni susret i sedmi trijumf Đokovića koji je od Hačanova, inače 18. igrača sveta, samo jednom poklekao - 2018. godine u Parizu.

Novaku je ovo treći meč u Kazahstanu na kom nije izgubio set i u narednoj rundi protiv pobednika meča Roberto Bautista Agut - Danil Medvedev, dok drugi par čine Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov.

Đoković je odigrao savršen prvi set, gde je većinu gemova dobio sa nulom. Samo u jednom je "štucao" i psole greške na mreži dozvolio je Hačanovu da mu uzme brejk.

Prethodno je Novak bio taj koji je oduzeo servis rivalu i imao je lagano vođstvo od 3:0. Hačanov se, kao što smo rekli, vratio i izjednačio na 3:3, da bi Đoković u poslednjem gemu iskoristio grešku rivala i brejkom je uzeo set.

Za razliku od prvog seta, Đoković je na startu drugog imao određenih problema kada je u pitanju servis. Ipak, i psole tog mučenja uspeo je da povede sa 1:0 u narednom gemu umalo nije osvojio brejk.

Štaviše, imao je jednu priliku za to, otvorenu stranu, ali je jednu dijagonalu poslao u aut i tako vratio Hačanova u život. Rus je to iskoristio, vezao dva poena i izjednačio na 1:1.

Ono što mu nije uspelo u prethodnom gemu na servis Rusa, jeste u narednom. Najpre jedna greška, zatim dva vezana poena i Hačanov je ostao bez servisa. Novak je to potom i potvrdio, te je poveo sa 4:1.

Igra Hačanova se jednostavo raspadala u tim trenucima i bilo je jasno da će Đoković iz iste izaći kao pobednik - što je na kraju i učinio. Uz impresivan servis koji mu je najviše i pomogao u tome. Pogotovo u poslednjem gemu kada je Hačanov na sve načine pokušao da se vrati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele

    7. oktobar 2022 | 16:31

    Idemo dalje Noleee🥎🥎🥎🏸🏸🏸

  • Sudija Dred

    7. oktobar 2022 | 17:17

    AJMOOO NOLEEEE...SRBIJAAAA 💪👏👍👍🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Гаги

    7. oktobar 2022 | 17:49

    Следећи Медведев...идемооо 🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA