≫ 

Novak je mašina, Novak je moć: Srbin osvojio 90. titulu u karijeri, pojeo Cicipasa za ručak!

Bravo, Nole!

  • 29
Novak Đoković pehar Foto: Tanjug/AP

Tako se to radi, brzo, kratko i ubitačno: Novak Đoković je potukao Stefanosa Cicipasa 2:0 (6:3, 6:4) i osvojio turnir u Astani iz serije 500, za svoju 90. titulu u karijeri.

Srpski as je odigrao gotovo savršen meč, imao punu kontrolu ritma i poena, bez trzavica i kriznih perioda, bila je ovo čista demonstracija moći najboljeg među najboljima. Novak je osmi put u karijeri pobedio Cicipasa, ima i dva poraza od Grka, ali ono što je najvažnije - sa titulom u Astani matematički je obezbedio plasman na završni turnir u Torinu.

Možda je i ovaj poen koji je ATP "okačio" na svom tviteru i najslikovitije svedočanstvo Novakove dominacije protiv Cicipasa danas, duga razmena udaraca, defanzivna klinika i onda napadačka magija kojom je ostavio rivala bez šanse da uzvrati.

Ispostavilo se da je Novak najveću prepreku do titule u Astani preskočio dan ranije. Danil Medvedev je žestoko namučio Srbina, uzeo mu prvi set, u drugom poklekao u taj-brejku i predao meč, a danas je sve bilo daleko lakše po Srbina. Cicipas je delovao kao igrač koji je zalutao u finale, ali tako je kad je sa druge strane u rukama moćnog Novaka. Potvrda superiornosti je i podatak da je prvi set trajao samo 32 minuta. Toliko je Đokoviću bilo potrebno da slomi otopr drugog finaliste.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Nastavak je doneo još bolju, još precizniju, još sigurniju i autoritativniju partiju srpskog tensiera. Grk se upadljivo mučio da pronađe ritam, da naudi protivniku, tražio je sebe protiv mašine koja ga je mlela iz minuta u minut. Ništa mu nije pomoglo, sav arsenal koji je danas ispalio nije ni okrznuo Novaka. Srbin je delovao kao ajronmen naspram grogiranog rivala kojeg je trebalo samo potući do kraja. Meč je toliko bio neravnopravan da je jedino bilo pitanje kojim će se rezultatom završiti drugi set.

Cicipas je klonuo, ništa mu nije polazilo od ruke, čak i kada mu prođe serija udaraca imao je utisak da uzaludno odbija lopticu od zid. Svaka mu se vraćala još brže, još jače nego što ju je poslao u Novakovo polje.

Novak piše 90. titulu u karijeri, sve je bliži Nadalu koji ima 92, a nije daleko ni Federer sa 103 ATP pehara u karijeri. Kako je danas odigrao, ali i nedelju dana ranije u Tel-Avivu, deluje da Novak kao od šale može nadmašiti obojicu vrlo brzo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA