Loše vesti: Australijan open neće lobirati da Đokovića puste u zemlju!

Direktor Grend slema u Melburnu ponovio da je Novak dobrodošao na turnir, ali da sve zavisi od odluke vlasti Australije, u koju se turnir neće mešati

  • 15
Novak Đoković, melburn, aerodrom, pasoška kontrola, carina, Australija, granica Foto: AP/Tanjug

Kako se bliži Australijan open, ponovo je Novak Đoković u žiži javnosti, a vlada i velika neizvesnost da li će on uopšte igrati u Melburnu i 2023. godine, pošto je nakon deportacije dobio i zabranu da se vraća u zemlju naredne tri godine.

Direktor turnira Kreg Tajli nedavno je rekao da postoje veliki izgledi da svi najbolji igrači sveta igraju u Australiji, ali je sada malo "promenio ploču" kada je u pitanju Novak Đoković i sve prebacuje na teren vlasti Australije.

Da li će Novak igrati u Australiji, zavisiće isključivo od odluke nove vlade Australije i ministra za imigraciona pitanja, Endrju Džajls, koji je nedavno odbio da komentariše ovaj slučaj kada je upitan od strane novinara.

- Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Međutim, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je Tajli na pitanje da li će lobirati da Novaka puste u Australiju.

Prvi čovek Australijan opena sreo se sa Novakom na Lejver kupu u Londonu gde su proćaskali.

- Govorili smo uopšteno, rekao je da bi naravno voleo da se vrati u Australiju, ali da zna da je konačna odluka na federalnoj vladi. Prihvatio je to. To je sada između njih - istakao je Tajli.

Potvrdio je Tajli da će na Australijan openu biti dozvoljeno učešće ruskim i beloruskim teniserima, ali bez zastave i obeležja.

- Neće igrati pod svojom zastavom i neće biti njihove himne, ali su dobrodošli u Australiju - zaključio je Tajli.

Video: Madar oduševljen Novakom: Ceo Izrael priča o njemu danima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    12. oktobar 2022 | 10:00

    Zna se koga je Engleska tamo deportovala. Najniži ljudski talog

  • Hogar

    12. oktobar 2022 | 09:48

    Neka naša federacija lobira da im se ne računaju bodovi

  • Carica Sveta

    12. oktobar 2022 | 11:41

    Dok su demokrate na vlasti u SAD, Novak neće igrati ni AO ni US Open. Zato što ga je Tramp hvalio. To je istina. Dakle, nema veze sa vakcinom, nema veze sa australijskom migrantskom politikom, a svakako nema veze sa sportom. Čist politički obračun u kome australijska vlada prati aktzelnog predsednika SAD. A što je još besprizornije, u momentima kada je u januaru Novak maltretiran od strane australijskih vlasti, nijedna instanca u Evropi, od Suda za ljudska prava, sportskih federacija niko nije reagovao. A morali su. Kao da je Đoković neki masovni ubica, a ne običan teniser i to svetski šampion. Dakle, politika je kastrirala sport. Baš kao i u slučaju ruskih i beloruskih sportista, bojkota ZOI u Pekingu. Ja mislim da sva sportska udruženja, asocijacije i organizacije na nivou sveta moraju da promene iz korena stav prema sebi. I da pokidaju lance političkih odluka, da ih proglase nevažećim. Jer niko u svetu nije uvodio sankcije američkim ili britanskim sportistima kada su njihovevzemlje bombardovale druge narode i države. A u pitanju je oko 50 takvih zemalja na svim kontinentima. I bojim se da će uvek biti, dok je god oružja, nekih regionalnih sukoba. Sport kao jedna od najlepših ljudskih delatnosti i veština ne sme da se vodi svetonazorima političkih ili ratnih lobija. Prosto, premalo je prostora ostavljeno ljudskoj vrsti uopšte da se bavi lepim. Umetnost, nauka, kultura, sport. Sve to je ostavljeno tek na fragmentu naspram cunamija civilizacijskih netrpeljivosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA