≫ 

Kengurova nepravda

U januaru si zdrav i nevakcinisan bio problem za lokalno stanovništvo, a devet meseci kasnije si zaražen bez problema među australijskim žiteljima i na terenu

  • 22
Novak Đoković Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Vreme odmiče, Australijan Open se približava, a tamošnje vlasti nikako da uklone zabranu Novaku Đokoviću nakon deportacije na početku godine. Koliko sve postaje anarhično u Melburnu pokazuje totalno izmenjen pogled prema koroni. Zaraženi sportisti iz inostranstva da igraju na našoj teritoriji? Može. Sportista koji nije zaražen, a nije bio ni kada je deportovan? To ćemo da vidimo. Možda. Ne znamo. Nije ni bitno. Deportovana teniserka koja je dobila istu zabranu kao i Novak? E, ona može.

Šta se, za ime Boga i svih svetaca, dešava? 

Sve je postala nepravda, a nepravda je postala nešto sasvim normalno.

Ogrešili se o čoveka? Pa, šta? Ništa čudno.

Kakva oguglalost naroda da brani istinu i pravednost. Na svim delovima sveta.

Gledamo u jedan eklatantan primer nepravde u zemlji koja se daje za visokodemokratsku i naprednu.

Sve je tamo uređeno, sve je tamo dobro, samo, eto, ima nekih stvari koje nisu dobre i uređene ili su uređene samo onako kako odgovora političkoj kasti.

Žalbeni sud Australije poništio je češkoj teniserki Renati Voracovoj ukidanje vize za ulazak u ovu zemlju, prenose lokalni mediji. Ona je u isto vreme kada i Novak deportovana iz Melburna, ali je dobila pomilovanje još pre nekoliko meseci. 

Ona se, kažu, nije protivila vakcinaciji, samo je imala dobar razlog da se ne vakciniše. Nije... Nego se... Da ne psujemo, ljutnja i nepravda izvlači ono najgore iz čoveka. Makar bi tako trebalo da bude.

Znači, imamo situaciju da je skoro isti primer (razlika u trivijalnim stvarima i bez menjanja suštine) imao dva različita epiloga.

Voracova, ako želi da igra na Australijan Openu u januaru - može.

Đoković, ako želi da igra na Australijan Openu u januaru - ne zna se, čeka se i nervira se zbog nesigurne budućnosti.

Eto, jedan klasičan primer nepravde.

Ali, što bi rekli na onim reklama koje te nateraju da zaboraviš koji si film uopšte gledao - to nije sve!

Uskoro bi trebalo da počne Svetsko prvenstvo u kriketu. 

Znate već gde ovo ide...

Da, dopustiće i nevakcinisanim i zaraženim da se slobodno šetaju i da bez problema učestvuju na takmičenju. Tu neće biti testiranja, neće se ni gledati taj momenat.

U januaru si zdrav i nevakcinisan bio problem za lokalno stanovništvo, a devet meseci kasnije si zaražen bez problema među australijskim žiteljima i na terenu.

Lepo.

I, šta sada?

Pa, ništa.

Suoči se sa nepravdom.

Sada se čeka taj okidač i skidanje zabrane.

Ljudi sa turnira su u početku hrabro pokazivali znake solidarnosti, a sada sve manje. Kažu, neće agitovati, što je sasvim u redu, jer postoje pravni mehanizmi za ovo trenutno stanje.

Novak gleda samo ka Grend slemovima. Velika je šteta što je najuspešniji tamo, u Australiji.

Približavamo se Novoj godini, a nadamo se da će ova neizvesnost prestati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    18. oktobar 2022 | 10:24

    Stvar je veoma prosta nedaju mu da uzme 10-tu titulu jer bi onda morali da daju njegovo ime stadionu a izjednacio bi se njihovom legendom sto oni ocigledno ne daju

  • STOJKE

    18. oktobar 2022 | 10:41

    Ja da sam na njegovom mestu,nebih ni išao pa koliko god to koštalo.On je za nas najbolji svih vremena,i to ništa promeniti neće,a novca je već dovoljno zaradio,tako da mu ne treba da ga neko ponižava. Igraj gde možeš,i kraj priče. A njihova lažna statistika,neka ostane za njih,jer ceo svet zna kakva bi ta statistika bila,da je mogao igrati sve turnire normalno. Po meni ovako je još i veći,a čija bruka,njegova je i sramota,ali oni za sramotu ne znaju!!!

  • sax

    18. oktobar 2022 | 10:16

    Koliko je Australija visokodemokratska to pitajte njenje građane!!!!! To je Duboka država gde je sve pod šapom policije i vojske na čelu sa političarima koji su u Dubokoj Državi !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA