Rodžer posle reketa uzima mikrofon: Čuvena prezenterka najavila novi angažman slavnog Švajcarca

Možda eć na narednom Vimbldonu vidimo Švajcarca u novoj ulozi

  • 0
Lejver kup, Novak Đoković, Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Legendarni Rodžer Federer (41) možda je rekao "zbogom" teniskom terenu i mečevima najvišeg ranga, ali daleko od toga da će se udaljiti od sporta koji ga je proslavio. To, jednostavno, nije ni lako, niti moguće kada je Rodžer u pitanju. Bilo je čak nagoveštaja da bi mogao da se aktivira iz penzije za neke egzibicione mečeve na njemu dragim turnirima, ali je mnogo realnija opcija da svet tenisa prati - iz kabine.

Naime, prema rečima čuvene britanske TV voditeljke, zaštitnog lica "BBC" i bivše teniserke Su Barker (66), Federer bi mogao da se oproba u ulozi komentatora već na narednom izdanju Vimbldona.

Barker, koja se, poput Federera, nedavno povukla iz svoje branše - posle 30 godina rada kao prezenter na Vimbldonu, svesna je da je vreme je za neka nova lica, a da li postoji bolja osoba od Federera da nastavi tradiciju promocije najvećeg Grend Slema od čoveka, žive legende turnira.

Su Bejker je baš takve "jasne aluzije" na temu Federerovog povratka na Vaimbldon u novoj ulozi, dala tokom predstavljanja svoje knjige. Ona je najavila, doduše uvijeno, da bi Švajcarac mogao da se pridruži BBC ekipi za naredno izdanje čuvenog Grend Slema na travi.

Skoro je i sam Rodžer pričao o toj mogućnosti kada su ga pitali kakve opcije ima nakon završetka karijere.

- To (posao komentatora i prezentera) bi mi omogućilo da ostanem u kontaktu sa igračima i turom. I to bi mi dalo razlog da nastavim sa gledanjem tenisa, što ionako volim da radim. Možda je i to nešto što bi bilo dobro za tenis ako bih uradio - rekao je o svojoj bliskoj budućnosti Federer tokom Lejver kupa krajem septembra, kada je i poslednji put nastupio zajedno sa Rafaelom Nadalom (36).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA