≫ 

Ko je prvi protivnik Novaka u Parizu: Teniski dinosaurus, matematičar i dvometraš koji je "proteran" u Ameriku

On navodi da je praktično isteran od strane francuske federacije, te da se od dolaska u skute Amerikancima oseća mnogo slobodnije i spremnije za napredak

  • 1
Danil Medvedev, Maksim Kresi, Australijan open 2022 Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, posle titula u Tel Avivu i Astani, dolazi na Masters u Pariz gde će odbranu titule započeti u drugom kolu turnira protiv čoveka koji je i domaćin i stranac u Francuskoj. Maksim Kresi je američki teniser koji je svoju sreću našao u jednostavnom tenisu i daleko od svojih korena.

Novak je bio, kao nosilac, slobodan na startu, a oko 15.30 časova ga očekuje sa Kresijem sa kojim do sada nikada nije odmerio snage.

Ovome naturalizovanom Amerikancu fali samo dva centimetra do dva metra, veoma je jak na servis volej igri i to koristi u 95 odsto poena. Jednostavno, gaji tenis kakav je mogao da se najviše gleda u prošlom veku, brzi završetak i maksimalno korišćenje igre na mreži posle slabijeg riterna.

Reklo bi se, u današnje vreme, idealan igrač za dubl konkurenciju, ali je Kresi uspeo da se probije do 34. pozicije singl takmičenja i nastavlja da bude relevantan u teniskom vrhu.

Omiljena podloga mu je trava gde se ove godine i dokopao titule u Njuport. Nakon jula, njegovi rezultati su slabiji na betonu i uspeva tek jednom da poveže dve pobede na nekon od odigranih turnira (Vinston Sejlem).

Od oca Amerikanca i majke Francuskinje, Maksim je svoju karijeru počeo u Francuskoj i predstavljao je tu državu u mlađim danima, ali je naglo odlučio da pređe preko okeana i nastavi svoje tenisko školovanje u Sjedinjenim Američkim Državama čija zastavica i dan danas stoji ispred njegovog imena.

On navodi da je praktično isteran od strane francuske federacije, te da se od dolaska u skute Amerikancima oseća mnogo slobodnije i spremnije za napredak.

Kada je stigao na školovanje u UCLA, Kresi nije ni smatrao da će se profesionalno baviti tenisom, iako je na dnevnoj bazi trenirao, a za vreme napretka na tom polju završio je matematiku koju i dan danas nije u potpunosti ostavio.

Sada mu je 25 godina, a najdalje na Grend slemovima što je išao je četvrta runda Australijan Opena ove godine, dok na ostalima nije uspevao da preskoči drugu prepreku.

Do sada, ostao je samo na toj jednoj ATP tituli u Njuportu, iako mnogi očekuju da će, ako nastavi ovim pravcem, uzeti još neki trofej na travi ili betonu.

Ipak, Novak je veliki favorit u ovom duelu gde je Maksim, skoro pa, domaćin.

Video: Nole prekinuo zagrevanje u parku da bi poneo kofer bakici: Divan gest našeg najboljeg tenisera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • n

    1. novembar 2022 | 11:39

    ne razumem zašto je nosio kofer koji može da se vuče? prošao je pored žene koja je tuda sasvim normalo vukla svoj kofer. attention seeker

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA