≫ 

Javila se Jelena Dokić zbog nasilja nad mladom teniserkom: "Muka mi je, povratila sam i slomljeno mi je srce"

Dokićeva smatra da je ovaj nasilnik uhvaćen na kameri, ali da ih dosta prođe nekažnjeno

  • 8
Jelena Dokić Foto: MNPress

Bivša srpska i australijska teniserka Jelena Dokić obratila se svojim pratiocima povodom snimka gde trener i otac maltretira i udara svoju ćerku rekavši da je i sama preživljavala takvu vrstu torture kada je bila dete.

- Muka mi je, povratila sam i slomljeno mi je srce nakon gledanja ovoga. Mislite da je ovo brutalno? Jeste, ali to je normalan dan za mnoge od nas koji smo bili ili smo zlostavljani, posebno kao deca. Udaranje, čupanje ušiju, pljuvanje u lice, bacanje nas na zemlju, udaranje i udaranje nogama. Samo još jedan dan za nas i to uključuje ovu 14-godišnju devojku. Zamislite šta se dešava iza zatvorenih vrata, još je gore. Upravo zbog toga sam progovorila i pisala o tome - napisala je Jelena Dokić.

Dokićeva smatra da je ovaj nasilnik uhvaćen na kameri, ali da ih dosta prođe nekažnjeno.

- Uvek sam govorila da nisam ni prva ni poslednja koja je prošla kroz ovo, ali moje pitanje je da li su se stvari promenile u načinu na koji se naš sport i društvo bave ovim? Drago mi je da je ovo čudovište uhvaćeno na snimku, ali ljudi ovo gledaju i ne rade ništa dok nije počeo da je šutira po podu. Takođe, mediji moraju da učine više. Razgovarajte o tome više. Naš sport i igrači, posebno oni koji imaju veliki uticaj, moraju da podignu svest o tome. A klubovi, savezi, upravna tela moraju da urade svoj deo posla. Ovde se sada treba pojačati. Pitanje je da li se dovoljno radi i samo na podizanju svesti o tome - jasna je Dokićeva.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena)

Ona smatra da bi tu stvar trebalo držati u fokusu konstantno kako bi se uvek brzo reagovalo i suzbilo ovakvo monstruozno ponašanje.

- Svi novinari širom sveta i svi vi na svojim tviter profilima koji volite sve priče i tračeve, šta kažete na ovo? Igraju li neki igrači grand slem ili ne ili se zabavljaju? Koga briga. A ova jadna devojka. Ko će pričati o njoj i štititi je? Reći ću ti iz ličnog iskustva. Niko. Nadam se samo da će ovaj put neko pomoći jer je uplašena i slomljena i zauvek će biti traumatizovana. Hajde svi, mediji, društvene mreže, igrači, bivši igrači, novinari, podelite ovo, razgovarajte o ovome, objavite, ripostujte. Teško je gledati? Da, ali ne zaboravite da je stvarnost onoga što se dešava iza zatvorenih vrata još brutalnija. Jer nemojte zaboraviti da svi ovo ne prežive i životi su izgubljeni zbog ovakvog ponašanja o kojem ne pričamo dovoljno. Neki ne prežive, neki su ubijeni, a neki sebi oduzmu život. Vi jednostavno ne čujete za to. Dakle, vreme je da se napravi malo buke! - završila je Dokićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    1. novembar 2022 | 14:28

    Ko tebe šta pita. Tvoje vreme je prošlo ženo.

  • Mama

    1. novembar 2022 | 16:36

    Jel to ona sto je zbog hrvata upropastila karijeru? Njen otac je bio u pravu. Oni su ooslati da je uniste

  • stojadin pavlovic cole

    1. novembar 2022 | 16:09

    Bolje cuti ne javljaj se bolje ce ti biti!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA