≫ 

Novak "slomio" žilavog Amerikanca: Đoković posle tvrda dva seta otišao u osminu finala Pariza!

Bilo je tesno, ali Srbin ide dalje

  • 4

Nije bilo tako lako, ali je Novak Đoković ipak posle dva seta uspeo da se izbori za mesto u narednoj fazi ATP Mastersa u Parizu. Maksim Kresi mu je zadavao dosta muka, naročito na svom servisu, gde je srpski teniser imao baš malo šansi za brejk, ali je ipak "poklekao" u završnici - 2:0 (7:6, 6:4).

Upravo je servis bio taj koji je držao Amerikanca u meču toliko dugo. Maksim Kresi je držao visoke procente, kao i realizaciju, što je onemogućavalo Đokovića da bude agresivniji. Sa druge strane, nije ni pretio, pošto je Novak takođe bio odličan.

Koliko je Đoković imao problema sa Kresijem govori i činjenica da u prvom setu ni u jednom momentu nije mogao da mu oduzme servis, pa je meč morao da rešava kroz tajbrejk. Tamo je američki teniser doživeo potpuni "raspad", osvojio je samo jedan poen i dopustio Novaku da povede.

Sličnu stvar gledali smo i u drugom setu sa razlikom da ovoga puta posao nije morao da se završava u odlučujućem gemu. Đoković je ovoga puta u devetom gemu napravio brejk, ispostaviće se jedini na ovom meču, ali je to bilo dovoljno za pobedu i plasman dalje.

Sledeći meč Đoković će igrati tek prekosutra i to protiv pobednika meča Karen Hačanov - Mark-Andrea Hisler, gde će srpski teniser ponovo biti veliki favorit za trijumf i plasman među osam najboljih.

ĐOKOVIĆ - KRESI 7:6(1), 6:4

II SET

6:4 - POBEDA! Bravo, Nole! Srpski teniser se plasirao u osminu finala posle trijumfa nad Kresijem, iskoristio je već prvu meč loptu.

5:4 - BREJK! Evo ga, konačno, serviraće Novak za pobedu u narednom servis gemu!

4:4 - Novak bez ikakvih problema uspeva da dođe do servis gema i sada je pravi trenutak da napadne Kresija.

3:4 - Nastavlja Amerikanac da "muči" Đokovića, pošto srpski teniser baš teško uspeva da se prilagodi njegovom stilu igre na servisu.

3:3 - Jedan poen je ponovo uzeo Kresi na Novakov servis, što naravno nije bilo dovoljno da se unese nova drama.

2:3 - Pokušao je Novak ponovo da "pritisne" Kresija, stigao je do 30:15 i bio je na dobrom putu, ali je ponovo Amerikanac dobrim servisima uspeo da odoli i da ostane u prednosti.

2:2 - Dobra vest je da Novak zaista nema nikakvih poteškoća na svom servisu od početka ovog meča. Kresi je ovoga puta uspeo da dođe samo do jednog poena, ali drame nije bilo.

1:2 - Ali, uzvraća na isti način i Maksim Kresi, sjajan gem za američkog tenisera koji ima francusko poreklo. Takođe ne prepušta ni poen Đokoviću.

1:1 - Brzopotezni gem za Novaka Đokovića. Nije došao Kresi ni do tračka nade da bi mogao da osvoji poen.

0:1 - Uspeva Kresi da se izbori sa Novakom u ovom servis gemu, iako je srpski teniser ozbiljno pretio i imao brejk loptu pri rezultatu 30:40. Zadržava servis i vodi na startu drugog dela igre.

I SET

7:6 - SET ZA NOVAKA! E, ovde nije bilo mesta za greške, a one se i te kako osećaju u taj-brejku. Dupla servis greška, pa aut iz bekhenda i očas posla je Đoković bio na 4:1. Nastavila se ta serija i Srbin je uspešno napravio prvi korak ka osmini finala Pariza.

6:6 - Videćemo taj-brejk. Strategija sa 10 asova je upalila i Novak će morati na ovaj način da prelomi set.

6:5 - Kada se 40:30 može nazvati dramom kod Novaka, onda je jasno kakvom dinamikom idu njegovi servis gemovi. Bez sumnje ovo obezbeđivanje taj-brejka je bilo prirodno, a sada je Amerikanac na potezu.

5:5 - Ponovo je bilo gusto za Kresija, možda manje nego što se pretpostavljalo. Došlo je do 30:30, prošla su dva servisa i jedna hokaj pregled, tako da će se ići 12. ili 13. gemova.

5:4 - Po navici, eto lakog servis gema za Novaka. I ponovo bez izgubljenog poena. Sada će verovatno biti mnogo veći psihološki pritisak za Kresija kada mora da servira za ostanak u setu.

4:4 - Uspeo je Kresi da spase živu glavu. Posle lakih 40:0 se sve zakomplikovalo, a Novak je tri puta na smenu sa djusom dolazio do brejk lopte. Na toj drugoj je Amerikanca poslužila sreća, jer je loptica od sajle mogla da uskoči u njegovo polje. Videli smo na četvrtom djusu as, a onda i jedan ne baš siguran potez Đokovića koji je protivniku omogućio lak smeč. I dalje nema brejka.

4:3 - Možda američki predstavnik i uspeva da se sačuva od brejka, ali skoro da nije prisutan na Novakovim servis gemovima. Đoković treći put pod prvim udarcem prolazi bez izgubljenog poena. Približavamo se završnici seta.

3:3 - Ne popušta Kresi u servis volej igri. Čak je na 30:15 izmamio osmeh Novaka nakon jedne male igre na mreži. Sada je 25 minuta igre za nama i oba tenisera na svojstven način uspeva da uzme svoje gemove.

3:2 - Nema sumnje da je Novak u dobrom ritmu. Na svoja tri servis gema sada ima 9/10 osvojenih poena. Sve ide prilično glatko i očekuje se samo manji pad Kresija na servisu kako bi se video i prvi brejk na mreču.

2:2 - Živi Amerikanac od servisa. Sve mu je bazirano na tome, pa je već u prva četiri gema sakupio četiri asa i tri duple servis greške. To mu za sada prolazi i ponovo smo u egalu.

2:1 - Đoković je bez izgubljena poena na svom servis gemu. Ovo je sada trajalo manje od dva minuta, a Novak ima 7/8 ubačenih prvih servis.

1:1 - Skoro osam minuta je trajao već drugi gem. Uspeo je Kresi da se izvadi iz tri djusa. Pri svakom izjednačenju, bio je Amerikanac staman i uspevao je da odradi dobar blok na mreži. Imamo prvo izjednačenje.

1:0 - Samo jedan promašaj iz prvog servisa i siguran prvi gem za Novaka Đokovića. Odličan start bez izgubljenog poena, iako je u tom četvrtom Kresi poslao bombu iz riterna, ali nije pogodio spoljnu liniju.

PRE MEČA

Novak je, kao nosilac, bio slobodan u prvom kolu turnira u Parizu, a u drugom ga očekuje duel sa Kresijem sa kojim do sada nije imao prilike da odmeri snage.

Nakon osvojenih titula u Tel Avivu i Astani, Đoković dolazi u glavni grad Francuske da sačuva svoj tron i da spreči pad na ATP listi.

Sa druge strane, imamo Kresija koji se posle travnate sezone ne nalazi u najboljoj formi, ne uspeva još od jula poveže dve tri pobede i biće u velikoj autsajderskoj poziciji u odnosu na Novaka.

Pobednik ovog duela igraće protiv boljeg iz okršaja Karena Hačanova i Mark Andree Heslera.

Video: Nole prekinuo zagrevanje u parku da bi poneo kofer bakici: Divan gest našeg najboljeg tenisera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele

    1. novembar 2022 | 16:40

    Napred Noleee🥎🏸

  • Nena

    1. novembar 2022 | 19:36

    Bravo Nole, samo jako💪👏

  • Ne verujem

    1. novembar 2022 | 19:31

    A ja mislim da se Nole izlomi Sam, sta je pokazao da bi se odusevio bas nista jurio Resultat celo vreme on je nepokretan postao u odnosu na druge igrace I mislim da je na zadnjem mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA